biešu zupa borščs sastāvdaļas pusdienas
Foto: Shutterstock
Kad svētki veiksmīgi aizvadīti un esam, maigi izsakoties, ēduši līdz pilnai ūkai, laiks pievērsties janvāra gatavošanas plāniem. Šis nu ir mēnesis, kad varam ļauties tiem ēšanas priekiem, ko paši patiešām vēlamies – ja jaungada apņemšanās paredz, ka jāēd veselīgāk, tad var pieturēties pie šī principa arī virtuvē. Bet, ja vienīgā apņemšanās ir ēst garšīgi un paša gatavotas maltītes, tad vari sekot "Tasty" plānam un katru dienu pagatavot vismaz vienu no mūsu ieteiktajām receptēm.

Nevilšus sanācis tā, ka gandrīz vienisprātis esam pasludinājuši janvāri par zupu un vēl nepamēģināto recepšu mēnesi. Ja pēc cepešiem, pelēkajiem zirņiem un štovētiem kāpostiem gribas atgriezties pie ikdienišķākām lietām, vērts atgriezties pie pārbaudītām vērtībām – kārtīgas biešu zupas, vistas buljonzupas, kādas dārzeņu biezzupas vai frikadeļu zupas, gardās gaļas bumbiņas kāri leksējot no šķīvja vienu pēc otras.

Līdztekus kreptīgajām zupām "Tavs dārzs" un "Tava māja" redaktore Zane Bitmane iesaka pamēģināt arī saldās ogu zupas, ko pagatavot no saldētavā noglabātajām vasaras mellenēm, ķiršiem un zemenēm. "Ar zupu atgriešanos ēdienkartē pie viena atsauksi bērnības atmiņas. Skaidrs, ka katru dienu zupas vien neēdīsi, tāpēc janvāris, manuprāt, ir lielisks mēnesis, kad gatavot pikantus ēdienus – Taizemes zupas, vokus, meksikāņu burito un citus vieglākus un sātīgākus ēdienus ar čili klātbūtni. No saldā gala šomēnes lieliski piestāvēs tartes, kas būs vienkāršāka variācija tortēm un kūkām. Uz kraukšķīgās smilšu mīklas kārtiņas ar pildījumiem var izpausties pēc sirds patikas – skābens citronu krēms, ogu želeja, kas patīkami kontrastē ar olbaltumu virspusē, bet tikpat labi tā var būt pamatīga šokolādes tarte ar apelsīna miziņu klātbūtni. Lai iedvesmas bagāts un garšām piepildīts jaunais gads!" novēl Zane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!