Vai tu zināji, ka īstam borščam jābūt tik biezam, ka tajā stāv karote, bet īpaši košu krāsu šī gardā zupiņa iegūs, ja pievienosi tai biešu marinādi?
Un to, ka kāpostu zupai īpaši patīkamu garšu piešķir iepriekš apbrūninātu miltu pievienošana, bet aromātisku vistas buljonu var pagatavot arī no iepriekšējās dienas vistas cepeša kauliem un atgriezumiem?
Arī soļankai, harčo, rasoļņikam un gulašam ir savi gatavošanas knifiņi, tādēļ mūsu sagatavotajā ziemas zupu apkopojumā uzzināsi ne tikai to, kādi produkti nepieciešami, lai pagatavotu šīs gardās zupas, bet arī dažādus vērtīgus pieredzējušu saimnieču, nozares profesionāļu un pārbaudītu interneta resursu padomus un ieteikumus.
Lai tev garšīga un silta pārziemošana!
Kāpostu zupa – lēta, garda un spēcinoša: receptes un gatavošanas knifiņi
Sildošā un spēcinošā kāpostu zupa ir viens no mūsu platuma grādos iecienītākajiem ēdieniem, kurš ticis celts galdā jau gadsimtiem ilgi. Un skaidrs, kāpēc tā – izmantojot vienkāršus, visiem pieejamus produktus, var pagatavot lielu katlu sātīgas un aromātiskas zupas vairākām dienām, turklāt, visiem zināms, ka, sildot kāpostu zupu, tā kļūst arvien garšīgāka.
No ganu maltītes par buržuju gardumu – ungāru gulašs
Šķiet, katrai tautai ir sava, tikai tai raksturīgā zupa. Krieviem tā ir soļanka, itāļiem – minestrone, bet ungāru lepnums ir gulašs. Patīkami sātīga, ļoti kreptīga un bezgala garšīga zupa, ko katram būtu jānogaršo kaut reizi mūžā. Kāds ir slavenās zupas stāsts?
Pieci noslēpumi, kas palīdzēs pagatavot lēto un sātīgo rasoļņiku
Šodien atklāsim, kā pagatavot izcili gardu rasoļņiku, kas ir viena no senākajām krievu virtuves zupām. Tā bija pazīstama vēl pirms rakstiski dokumentēta karsto zupu ēras sākuma 17. gadsimtā un tika vārīta tīrā gurķu sālījumā, kam vārīšanas procesā tika pievienoti arī sasmalcināti sālītie gurķi. Arī pārējās sastāvdaļas (grūbas un burkāni) bija pieejamas pat nabadzīgākajiem ļaudīm, tāpēc zupa bija tik iecienīta tieši zemnieku sētās. Rasoļņiku, tāpat kā soļanku, kuru agrāk dēvēja par "paģiru zupu", izmantoja ne vien kā uzkodu pie šņabja glāzītes, bet tā lieliski atveldzēja sirdi un dvēseli arī pēc varenākas uzdzīves iepriekšējā vakarā vai naktī.
Soli pa solim: Kā pagatavot īsteni kreptīgu soļanku
Soļanka ir viena no krievu nacionālās virtuves klasiskajām zupām, kas nav reta parādība arī mūsu virtuvēs. Tā savulaik radusies ar mērķi pagatavot gardu maltīti tā, lai neko nevajadzētu mest prom. Pastāv uzskats, ka īstenai soļankai ir jābūt pagatavotai no vismaz četru vai pat piecu veidu gaļas produktus (ja ne pat vairāk). Kā tad īsti pagatavot ideāli sātīgu, saldi skābenu soļanku?
Soli pa solim: kā pagatavot gruzīnu virtuves lepnumu – aromātisko harčo zupu
Aromātiskā, sātīgā un sildošā harčo zupa ir kā radīta tām reizēm, kad gribas kārtīgi sasildīties. Šis gruzīnu virtuves tradicionālais ēdiens ne velti ir kļuvis populārs daudzviet ārpus tā dzimtenes robežām, jo tie, kam reiz palaimējies nobaudīt prasmīgi pagatavotu harčo zupu, noteikti vēlēsies atkārtot šo garšīgo pieredzi vēl un vēl.
Spēcinoša vistas zupa: padomi, kā pagatavot jaudīgu ieroci cīņai ar saaukstēšanos
Laikapstākļu maiņa ir nopietns pārbaudījums veselībai. Ciešot sakāvi cīņā ar rudens vīrusiem, vienīgā vēlme ir pēc iespējas ātrāk atgūt labu pašsajūtu. Sātīga un spēcinoša vistas zupa ir viens no vecvecmāmiņu pārbaudītajiem brīnumlīdzekļiem, kas ne tikai pabaros, bet arī atvieglos elpošanu, sasildīs krūšu rajonu un liks justies labāk.
Soli pa solim: kā izvārīt tik kreftīgu un biezu boršču, ka tajā stāv karote
Ko tu ziemā gaidi no ēdiena? Pareizi, - tu gribi, lai tas tevi sasildītu. Un kura zupa tev nāk prātā pirmā, domājot par šo gardo, sildošo virumu? Atkal trāpīts - tas ir borščs! Joprojām nerimst strīdi par to, kā tad īsti gatavojama šī zupa, jo katrā slāviski runājošā valstī borščs tiek vārīts "pa savai modei" – ar cīsiņiem, kūpinātu gaļu, zivīm, mārrutkiem, pupiņām un pat āboliem. Teju katrai ģimenei ir savi garšīga boršča noslēpumi, kuri tiek nodoti no paaudzes paaudzei.