Katrīna Džeksone
Par meksikāņu virtuvi mūsu platuma grādos lielākoties valda priekšstats, ka tās ēdieni ir ļoti asi. Daļēji tam var piekrist, jo meksikāņiem tiešām patīk pievienot maltītei dedzinošus piparus, tomēr ēdiens šajā lielajā valstī ir tik ļoti daudzveidīgs, ka sirdij tīkamus garšu salikumus atradīs ikviens. Ja nu asums tev nepavisam neiet pie dūšas, tad noteikti priecāsies uzzināt, ka teju visus gardos meksikāņu ēdienus iespējams pagatavot arī bez čili, halapenjo un citu asu garšvielu pievienošanas. Turklāt Meksikas virtuve ir demokrātiska un vienkārša: pupiņas, tomāti, kukurūza, maltā gaļa, paprika, sīpoli, ķiploki – tie ir meksikāņu tradicionālie produkti, kas ir labi pazīstami un tīkami arī mūsu gaumei.

Savu artavu meksikāņu virtuvei ir devusi spāņu kolonizācija, kas meksikāņu ēdieniem pievienoja sieru, gaļu, piena produktus, kā arī cūku taukus, kurus meksikāņi iepriekš nepazina. Tā kā gatavošanas tradīcijas gadsimtu gaitā ir saplūdušas, gardos čurros cepumus, kurus ēd ar šokolādes mērci, pasniedz kā Spānijā, tā Meksikā. Enčiladas un empanjadas gatavo arī puertorikāņi, bet aso čili sautējumu iecienījuši amerikāņi, kuri daudzu gadu garumā rīko pat čili gatavošanas konkursus.

Savukārt gvakamoles mērce, kas pagatavota no avokado, jau kļuvusi iecienīta visā pasaulē. To bauda ne tikai kā piedevu tortiljās, bet arī kā uzkodu, mērcējot gvakamolē kukurūzas čipsus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!