Savu artavu meksikāņu virtuvei ir devusi spāņu kolonizācija, kas meksikāņu ēdieniem pievienoja sieru, gaļu, piena produktus, kā arī cūku taukus, kurus meksikāņi iepriekš nepazina. Tā kā gatavošanas tradīcijas gadsimtu gaitā ir saplūdušas, gardos čurros cepumus, kurus ēd ar šokolādes mērci, pasniedz kā Spānijā, tā Meksikā. Enčiladas un empanjadas gatavo arī puertorikāņi, bet aso čili sautējumu iecienījuši amerikāņi, kuri daudzu gadu garumā rīko pat čili gatavošanas konkursus.
Savukārt gvakamoles mērce, kas pagatavota no avokado, jau kļuvusi iecienīta visā pasaulē. To bauda ne tikai kā piedevu tortiljās, bet arī kā uzkodu, mērcējot gvakamolē kukurūzas čipsus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit