sautējums dārzeņi pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock

Kad ārā plosās lielais ziemas aukstums, neatliek nekas cits, kā meklēt veidus, lai sasildītos. "Tasty" kā vienmēr iesaka to darīt garšīgi un aromātiski, tāpēc, lai sagatavotos nedēļas nogales aukstumam, par kuru brīdina sinoptiķi, pagatavo kādu sildošu sautējumu!

Variantu ir pietiekami daudz, lai katrs atrastu sev tīkamāko. Ja laika maz, var pagatavot kādu ātro sautējumu, izmantojot konservētas pupiņas vai tomātus. Tad gatavošanas laiks būs krietni īsāks. Bet, ja laiks nav šķērslis, nošauj divus zaķus ar vienu šāvienu – pagatavo lielu katlu kūpoša dārzeņu un gaļas sautējuma, reizē piesildot māju ar patīkamu smaržu.

Lai sautējums būtu īsteni gruntīgs, tam var pievienot arī kādu graudaugu, piemēram, grūbas, griķus vai rīsus. Sautējuma šķīvī pēc pagatavošanas grūbas būs kā sildošas oglītes, kas gruzdēs pakrūtē un sildīs pēc pastaigas. Bet, lai sautējums būtu īpaši pikants, tam var pievienot kajēnas piparus un sarīvētu ingveru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!