plānās pankūkas āboli brokastis
Foto: Shutterstock
Kas gan būtu svētdienas, ja tās netiktu pavadītas, ģimenei draudzīgi sasēžoties ap plāno pankūku šķīvi. Saldas, sāļas, ar ievārījumu apziestas vai pildītas ar biezpienu, sieru vai gaļu – galvenais, ka pankūkas. Lūk, recepšu lērums no "Tasty" biezās pavārgrāmatas, ko pamēģināt šajā pankūku svētdienā!

Plānās, mežģīņu, amerikāņu pufīgās, vācu kraukšķīgā – katrs var atrast to pankūku recepti, kas brīvdienas rītā visvairāk kārojas. Ja izvēlies cept plānās pankūkas, tad mīklu pagatavo šķidru jo šķidru un izlej uz pannas nelielu kausiņu, lai mīkla būtu pēc iespējas "plānāka" – tad pankūkas cepsies ātri. Bet pufīgākām pankūkām ievēro vienkāršo principu – necept tās uz pārāk lielas liesmas, citādi no ārpuses tās ātri apdegs. Bet, ja gribas paslinkot, ļauj darbiņu darīt cepeškrāsnij un izcep kādu lielo vācu pankūku. Lai garšīgi!

Klasiskās pankūkas ar gardu maltās gaļas pildījumu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!