Sagatavo cepamtrauku, uzkarsē cepeškrāsni un ķeries pie darbiņa. Visvieglāk varēsi pagatavot sacepumu, ja pamatā ņemsi vienu dārzeni, piemēram, ziedkāpostu vai ķirbi. Gabaliņus atliks vien pārliet ar krēmīgu Bešamela mērci (recepte – te), sasmalcinātiem konservētajiem tomātiem vai saldo krējumu un ielikt krāsnī, lai cepas 20-25 minūtes. Gatavošanas beigu posmā pārber sacepumu ar rīvētu sieru, lai tas iemantotu kārdinoši zeltainu garoziņu.
Uz gatavošanu naskākie var droši izņemt no darbarīku atvilktnes dārzeņu mandolīnu, lai veikli sašķēlētu tomātus, cukīni, sīpolus un citus košumdārzeņus, ko vienu pie otra sarindot gardā sacepumā, kas līdzinās ratatujam.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit