Svarīgākais, kas jāievēro saistībā ar mannas putras vārīšanu, ir pareiza piena un mannas proporcija. Ja manna par maz un piens par daudz, putra sanāks pārāk šķidra, bet, ja piens par maz, bet manna par daudz – putra var pārvērsties cietā kunkulī. Ideālais variants ir uz katriem 100 mililitriem šķidruma katliņā bērt ēdamkaroti mannas – tā zināsi, ka putra izdosies.
Kad mannas putras vārīšana zināma, vērts to papildināt ar dažādām citām garšām. Mannā var iemaisīt ievārījumu, sviestiņu vai olas dzeltenumu, lai putru iegūtu īpaši saulainu. Ja tīk piedevas, mēs iesakām mannas putras bļodiņu papildināt ar karamelizētiem āboliem vai persikiem. Taču īpaši nesteidzīgos rītos putru vari pacelt septītajās debesīs, mannu saputojot gardā jo gardā bubertā, ko pasniegt ar zemeņu mērcīti. Lai labi garšo!