Svarīgākais, kas jāievēro saistībā ar mannas putras vārīšanu, ir pareiza piena un mannas proporcija. Ja manna par maz un piens par daudz, putra sanāks pārāk šķidra, bet, ja piens par maz, bet manna par daudz – putra var pārvērsties cietā kunkulī. Ideālais variants ir uz katriem 100 mililitriem šķidruma katliņā bērt ēdamkaroti mannas – tā zināsi, ka putra izdosies.
Kad mannas putras vārīšana zināma, vērts to papildināt ar dažādām citām garšām. Mannā var iemaisīt ievārījumu, sviestiņu vai olas dzeltenumu, lai putru iegūtu īpaši saulainu. Ja tīk piedevas, mēs iesakām mannas putras bļodiņu papildināt ar karamelizētiem āboliem vai persikiem. Taču īpaši nesteidzīgos rītos putru vari pacelt septītajās debesīs, mannu saputojot gardā jo gardā bubertā, ko pasniegt ar zemeņu mērcīti. Lai labi garšo!
Mannas putra ar karamelizētiem persikiem
Garda brokastu maltīte – klasiskā mannas putra ar cukurā apceptiem persikiem. Ja persiki netīk, to vietā var droši izmantot arī citus augļus.
Kanēļa un medus mannā putra
Izcili garda gan brokastīm, gan launagam, kad kārojas kas salds.
Kvinojas, mannas un kuskusa putra ar agaves sīrupā karamelizētiem bumbieriem
Trīs gardas putras pamata sastāvdaļas – kvinoja, manna un kuskuss, uzlādēs veselīgi iesāktam rītam. To visu servē ar agaves sīrupā apbrūninātiem, saldiem bumbieriem un garšas kārpiņas jūsmos.
Mannas - valriekstu putra
Gardām brokastīm - mannas - valriekstu putra.
Mannas - piena putra
Pienā vārīta mannas putra ar bērnības garšu.
Mannas putra ar karamelizētiem āboliem un kanēli
Nesteidzīgām brīvdienu brokastīm – mannas putra ar sviestā apceptiem āboliem, kas papildināti ar cukuru un kanēli. Ja nav iebildumu pret saldāku maltīti, brūnā cukura vietā āboliem droši var pievienot kādu tējkaroti medus.
Gaisīgais mannas buberts ar zemeņu mērci
Reizēm gadās, ka piens iepirkts krietni par daudz. Lai neaizietu postā – nesaskābtu, nesarūgtu – nākas domāt, kā to patērēt. Piena zupas mūsmājās nav cieņā, pienā vārītas putras gan. Bet vislielākie prieki ir tad, ja tiek gatavots buberts – čagani gaisīgs un valdzinoši salds. Lielais grāpis tiek iztukšots ļoti ātri!