Konservēti tomāti: ātras un gardas receptes 30 minūšu darbdienu vakariņām
Foto: Shutterstock
Konservētie tomāti ir steidzīgu saimnieču sapnis: tie ir ilgstoši uzglabājami un neprasa iepriekšēju apstrādi. Turklāt komplektā ar citiem ātri pagatavojamiem produktiem, piemēram, makaroniem, malto gaļu vai konservētām pupiņām, tomāti vienmēr nāk talkā reizēs, kad pēc iespējas īsākā laikā jāpagatavo sātīga maltīte, tādēļ pāris bundžiņas noteikti vajadzētu allaž turēt pieliekamā krājumos.

Tomātu konservi ir vērtīgi arī tādēļ, ka, atšķirībā no daudziem citiem dārzeņiem, tie apstrādes gaitā nezaudē savas vērtīgās uzturvielas, drīzāk pretēji, – piemēram, likopēns, kas ir spēcīgs antioksidants, pēc termiskas apstrādes kļūst pat organismam labāk pieejams, vēsta "Recipehealth".

Tomātu sastāvā ir arī "laimes hormons" serotonīns, kas palīdz regulēt nervu sistēmas darbību un darbojas kā dabīgs antidepresants, kas tumšajos un drūmajos ziemas mēnešos īpaši nāk par labu mūsu veselībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!