maltās gaļas mērce panna
Foto: Shutterstock
Sulīga maltā gaļa, kas pagatavota gardā mērcē, var būt papildinājums ne tikai makaroniem, kartupeļiem un rīsiem, bet arī citām interesantām maltītēm. Ne velti lazanja nebūtu iedomājama bez sulīgas Boloņas mērces, bet visvienkāršāko sacepumu var pagatavot, cepamtraukā liekot maltās gaļas mērces kārtu, kas apsegta ar kartupeļu biezeni. Tāpēc "Tasty" šoreiz piedāvā ne vien 10 gardas receptes, bet arī vienkāršus padomus, kā panākt, lai gaļa būtu tiešām apbrūnināta un sulīga, ne pelēka un neizteiksmīga masa.

Pirms ķerties pie paša galvenā – liellopa, cūkgaļas vai kādas citas maltās gaļas apcepšanas pannā – der atcerēties svarīgu niansi. Proti, gaļu pirms likšanas pannā kādu mirkli jānotur istabas temperatūrā, lai tā nebūtu kā tikko no ledusskapja izņemta. Tas nepieciešams tādēļ, lai saskarsmē ar karsto pannu, tajā esošais mitrums strauji neiztvaikotu un gaļa izceptos vienmērīgi, norāda "Epicurious".

Kad gaļa nosusināta un gatava apcepšanai, liec to labi uzkarsētā pannā ar eļļu. Ar koka lāpstiņu malto gaļu sairdini un apbrūnini, regulāri maisot. Tas nepieciešams, lai gaļas gabaliņi vienmērīgi apceptos no visām pusēm. Pēc tam gaļu pārber ar garšvielām un turpina cept, līdz tā kļūst arvien zeltaināka un ir gandrīz gatava. Tad gaļai pievieno pārējās nepieciešamās sastāvdaļas, piemēram, tomātu pastu, krējumu vai ko citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!