Gatavojot zupas, kurām pievienoti makaroni (pat ja tā ir tikai sauja), jāņem vērā, ka šo produktu katliņā ber vien uz pašām beigām. Tas tāpēc, lai makaroni vārīšanas laikā nepārvārītos un neizšķīstu – tu taču nevēlies, lai zupa būtu vienā putrā. Lai vakariņas galdā celtu ātrāk, noderēs arī dažas viltības, kas krietni ietaupīs laiku. Piemēram, katlā ber saldētos dārzeņus, bet buljonu pagatavo no kubiciņiem (ja dikti raizējies par to veselīgumu, veikalos nu jau pieejami arī bioloģisko produktu buljona kubiņi). Sātīgām zupām noderēs arī konservētie tomāti – ar tiem panāksi, ka zupa nav pārāk šķidra.
Ja zupā dikti vajag gaļu, tad tā vietā, lai stundu vārītu gaļas buljonu, vistu vari novārīt jau iepriekšējā vakarā un piebērt saplucinātus gaļas gabaliņus mirkli pirms pasniegšanas. Tāpat vari izlīdzēties ar malto gaļu – dažas saveltas frikadeles un zupa būs ieguvusi nepieciešamo sāta devu, lai to varētu uzskatīt par īstu vīru maltīti. Bet, ja bez gaļas vari iztikt, droši gatavo kādu veģetāro makaronu zupu, piemēram, itāliešu daudzināto minestroni. Bērniem noteikti garšos mūsu bērnības klasika – piena zupa ar makaroniem un sviestiņu. Tikai atceries – zupu salej bļodiņās un apēd ātri, citādi makaroni var nejauši arī piebriest, aizmirsti zupas katlā.