Cēzara, Valdorfa vai varbūt Āzijas gaumē? Vistas gaļu – ceptu, tvaicētu vai vārītu – var pagatavot visdažādākajos salātos. Atliek vien saprast, kas sirdij un vēderam tuvāks, un ķerties pie darbiņa. Lai gādātu par to, ka ceptā vai vārītā vistas fileja ir patiesi sulīga, vērts atcerēties dažas vērtīgas lietas. Galvenais vistu nepārsāli pirms laika, nepārgatavo, lai tā nebūtu sausa un iemarinē to pietiekami ilgu laiku.
- Jau iepriekš atklājām pārbaudītu paņēmienu, kā pavisam vienkārši izvārīt vistas fileju, lai tā nezaudētu sulīgumu.
Vistas gaļai lieliski piestāvēs saldākas un pat pikantākas sastāvdaļas, piemēram, svaigi āboli, vīnogas, granātābols, čili, ananasi. Tāpat nevairies izmantot kādu treknāku mērcīti ar majonēzi, krējumu vai bezpiedevu jogurtu – tās vistas salātiem piestāv daudz labāk, nekā eļļas vai citrusu sulas mērces. Ja nevēlies, lai salāti būtu pārlieku trekni, majonēzi vai krējumu sajauc ar liesāku jogurtu attiecībā 1:2. Ja gribas mazliet pikantāku garšu, salātus papildini ar pustējkaroti (vai pat mazāk) sinepju – tās piešķirs asumiņu maltītei.
- Ja tev kārojas nedēļas nogalē baudīt salātus ar kūpinātas vistiņas smeķi, receptes atradīsi, lūk, te.
Lai garšīgas brīvdienas!
Vārītas vistas–makaronu salāti ar sēnēm
Krāsaina recepte, ko pievienot ģimenes iecienītāko ēdienu sarakstam. Jo vārīta vista un makaroni garšo gandrīz visiem.
Dārzeņu salāti ar vistu, bulguru un spirgtu laima mērci
Nereti dzirdēts, ka no salātiem jau nevar paēst. Kliedēsim šo mītu, piedāvājot sātīgu silto salātu recepti, bet tie itin labi ies pie dūšas arī auksti. Ar sastāvdaļām droši drīkst variēt, pievienojot, piemēram, marinētus gurķus vai šampinjonus, bet bulguru aizstājot ar kvinoju vai kuskusu.
Figūrai nekaitīgs svētku rasols
Klasisks rasols ir viens no biežāk gatavotajiem svētku ēdieniem, bet parasti tas asociējas ar kaut ko treknu un neveselīgu – šī recepte pierāda, ka rasols, aizstājot dažas sastāvdaļas ar veselīgākām alternatīvām un majonēzes vietā pagatavojot vieglu mērci, var būt gan veselīgs, gan vienkārši pagatavojams, gan tikpat garšīgs, kā ierasts! Recepti sadarbībā ar ''Elvi'' piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
Romiešu salāti ar rīsu nūdelēm un vistas gaļu
Ideālie pusdienu salāti, kurus pagatavot ņemšanai līdzi uz darbu vai ātrai maltītei. Pats patīkamākais – tajos var izmantot iepriekšējā vakarā pagatavoto vistas fileju, ceptu vai vārītu. Bet pievienotie dārzeņi, sezama sēkliņas un piparmētru lapiņas patīkami atsvaidzinās maltīti.
Vārītas vistas salāti ar vīnogām
Ļoti garšīgi un ātri pagatavojami vistas salāti no pāris vienkāršām sastāvdaļām. Recepti iesaka mūsu lasītāja Kristīne Zusāne.
Salāti ar vistu, sieru un ananasiem
Ārkārīgi vienkārši pagatavojami salāti, kuru gatavošana neprasīs pārcilvēciskas pūles, bet vainagosies ļoti garšīgā rezultātā.
Pupiņu salāti ar žāvētu vistu un gurķiem
Zibenīgi pagatavojami pupiņu salāti ar žāvētu vistu un divu veidu gurķiem. Marinētais gurķis un žāvētā vista padarīs tos mazliet pikantākus.
Rasola alternatīva Holivudas stilā: kā pagatavot kārdinošos Koba salātus
Šis tradicionālais amerikāņu virtuves ēdiens ir radies Holivudā jau vairāk kā pirms 80 gadiem. Pateicoties tam, ka sastāvdaļas nesamaisa, bet gan glīti izkārto uz šķīvja, jau no skata vien varen apetītlīgie Koba salāti ir gluži kā radīti viesību galdam un būs izcila izvēle mūžīgi visuresošā rosola vietā. Holivudas salātu garša ir patiešām unikāla – svaiga, bet tajā pašā laikā pikanta un ļoti sātīga, pateicoties īpašai vinegreta mērcei ar zilā siera piedevu.
Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē
Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.
Krāšņais svētku salātu kārtojums 'Granātu aproce'
Svētkos, kad gribas iepriecināt viesus ar neparasti noformētiem un gardiem salātiem, šis krāšņais kārtojums no vārītas vistas gaļas, dārzeņiem, valriekstiem un granātābolu sēkliņām, būs īstā izvēle.
Valdorfa salāti
Valdorfa salāti - īpaši gardi un vienkārši pagatavojami.
Vistas rasols
Ātri pagatavojams vistas rasols.
Cēzara salāti ar vistas fileju
Vienkārši un ātri pagatavojami Cēzara salāti ar vistas fileju.
Ar Cēzara salātiem pildīti rullīši
Ja Cēzara salātu sastāvdaļas ievīstīsi tortiljā vai lavašā, iegūsi ērti baudāmu ēdienu līdzņemšanai uz darbu vai pikniku.
Salāti ar vārītu vistu, ananasiem un paipalu olām
Tik gardi salāti, ka mēli var norīt!
Siltie vistas gaļas salāti ar sulīgiem dārzeņiem
Siltie vistas gaļas salāti ir viegli un izsmalcināti, bet vienlaikus sātīgi un sildoši – ideāla maltīte, kad laikapstākļi nelutina.
Vasarīgie vistas un rīsu salāti
Apzinos, ka teorētiski vasara vēl ir dažu nedēļu attālumā, tomēr vienmēr ir labi sagatavoties tam, kas mūs sagaida tuvākajā laikā. Kā zinām, vasara nāk roku rokā ar grilētiem ēdieniem, svaigiem dārzeņiem un garšaugiem - to visu atradīsiet šajos salātos: saldus tomātus, sulīgu vistu un aromātisku baziliku.
Neīstie Cēzarsalāti ar vistas fileju, bekonu un cieto sieru
"Pieļauju, ka ar Cēzarsalātiem nav ne mazākās saistības, īpaši mērce, bet visiem TIK ļoti garšo šie salāti. Un tik dekoratīvi un smuki..." raksta receptes autore Gundega Kļava-Onzole.
Vistas - ananasu un Ķīnas kāposta salāti
Vistas - ananasu un Ķīnas kāposta salāti ir viegli un gardi.