makaronu sacepums vakariņas
Foto: Shutterstock
Makaronu sacepumu lielākais pluss ir gatavošanas ātrums un vienkāršība. Atliek tikai novārīt pastu, sekojot instrukcijai uz paciņas, tas būs pavisam vienkārši, izvēlēties pildījumu – malto gaļu, sieru, apceptus vistas gabaliņus, lasi, šķiņķi vai ko citu pēc taviem ieskatiem. Tad papildini garšu kombināciju ar sulīgiem dārzeņiem, apceptām sēnēm, olīvām, kaperiem un zaļumiem. Un, protams, neaizmirsti par atbilstošu mērci – pesto, saldo krējumu, Boloņas, tomātu mērci, čili vai klasisko Bešamelu. Ja nevēlies nopūlēties, arī veikalu plauktos ir atrodams visai plašs gatavo mērču klāsts, kas padarīs gatavošanas procesu vēl ērtāku un ātrāku.

Lai sacepums izskatītos īpaši kārdinoši un arī garšotu nevainojami, kā punktiņš uz "i" būs zeltaina, staipīga siera "cepure", ko pagatavo no rīvēta siera, kam pievienots saldais krējums vai piens, kā arī pāris sakultas olas. Ja vēlies piešķirt pikantu noti, pievieno siera–olu maisījumam arī pāris daiviņas ķiploka.

Ja tev tīkamāka ir kraukšķīga garoziņa, tad no rīvmaizes, kas sajaukta ar sviestu, sāli un kapātiem zaļumiem, pagatavo drumstalas un pārkaisi ar tām savu meistardarbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!