Pēc janvāra zupu mēneša, februārī prasās pievērsties kam saturiski nopietnākam. Tomēr nevajadzētu aizmirst vērtīgos dārzeņus – tie lieliski garšos kā krāsnī cepti, tā sautējumos sutināti. Kartupeļi, ķirbji, bietes, rāceņi, burkāni – katram gabaliņam atradīsies vieta vakariņu katlā. Bet ja nu ar dārzeņiem nepietiek, ēdienreizi var papildināt ar kādu apceptas vistas gabaliņu vai pamatīgu liellopa cepeti.
"Februāris ir brīdis, kad esam ziemas krustcelēs – gaisā jau jaušama pavasara dvesma, uz palodzes podiņā uzplaukušas pirmās narcises, bet tajā pašā laikā vēl nav par vēlu pagalmā pikoties, iekrist kupenā un taisīt sniega eņģeļus. Nav par vēlu arī uzcept gardi smaržojošus cepumus, malkot karstu kakao vai piesildīt māju ar sātīgu sacepumu vai cepeti, ko, raugoties pavasara virzienā, prātīgāk būs papildināt ar viegliem, svaigiem dārzeņu salātiem," par savu februāra garšu stāsta "Tasty" redaktore Jolanta Roze.