Neatkarīgi no tā, vai tas ir putukrējuma krēms, ar želatīna palīdzību stidzināts krēms, vai ārkārtīgi biezais olu krēms, katrs ir cits par citu garšīgāks. Ja gatavo vienkāršu putukrējuma krēmu, vienīgā lieta, par ko jāuztraucas, ir tas, lai saldais krējums pirms putošanas būtu patiesi auksts. Tiklīdz kā putukrējuma masai tiek pievienots kafijā vai kādā citā šķidrumā uzbriedināts želatīns, jāparūpējas, lai abas savienojamās masas iecilātu vienmērīgi. Tas arī būs garants tam, ka krēms tiešām sastings un būs gaisīgs. Bet smagnējākos olu krēmus galvenais ir gatavot noteiktā secībā un ievērot pakāpenisko karsēšanu, ja tie netiek cepti.
Ko interesantu pagatavot? Visātrākais variants pavisam noteikti būs biezpiena krēms ar apgrauzdētām auzu pārslām – klasiski un ļoti gardi. Ja želatīns nebiedē, tad ar ķīseli launagā pasniedz kafijas krēmu, gluži kā bērnībā. Savukārt, ja patīk izaicinājumi, vari pagatavot kādu rīsu krēmu, kafijas, olu krēmu vai citronu krēmu, kas atgādinās suflē. Lai garšīgi!
Šokolādes un putukrējuma krēms
Gardam desertam šokolādes un putukrējuma krēms. Ēšanai tāpat no glāzītēm vai kopā ar ķīseli.
Kafijas krēms
Kafijas krēms – jauks sākums brīvdienu rītam. Deserts, ko ēst tāpat no trauciņiem, sagriezt kvadrātiņos un apēst ar ķīseli vai pasniegt ar vaniļas mērci.
Gardais Dundagas krēms
Savu Dundagas krēma recepti, kas ir daudzu iecienīts deserts ar bērnības garšu, piedāvā Ruta Ščeglova. Vienkārši pagatavojamais krēms īpaši labi sader ar ķīseli vai skābu ogu mērci.
Ķirbja krēms
Maigs ķirbja krēms desertam. Var pasniegt tāpat vai ar putukrējumu un riekstiem.
Fotorecepte: Gaisīgais citronu krēms jeb neceptais suflē
Izcili gaisīgs un atspirdzinošs deserts – citronu svaigais suflē būs ideāli piemērots saulainai dienai. To var ēst tāpat, ar kādu cepumu vai pasniegt gluži kā bērnībā, ar ogu ķīseli.
Vienkāršais šokolādes muss
Ko pagatavot reizēs, kad ļoti gribas ko šokolādīgu, bet interesantāku par kārtējo kapkeiku ar šokolādes sviesta glazūru? Pavisam vienkārši – ņemam to pašu šokolādi un pārvēršam ļoti kārdinošā, krēmīgā šokolādes musā! Visu maģiju paveiks rūpīgi saputots saldais krējums un olu baltumi, kas desertam piešķirs salda mākoņa tekstūru.
Biezpiena krēms ar cukurā apgrauzdētām auzu pārslām
Vai jums arī kādreiz ir gadījies tā, ka ļoti, ļoti gribas ko garšīgu, bet nav vēlmes dirnēt stundu virtuvē? Šādās reizēs atceros bērnību un pavisam vienkāršo balto gardumu – biezpiena putukrējumu ar cukurotām auzu pārslām. Ja jau kārojies – jāpagatavo! Nostalģiskā saldā ēdiena pagatavošana aizņems vien padsmit minūtes, jo maz darba – sakult saldo krējumu un apcept uz pannas auzu pārslas.
Gaisīgais vaniļas krēms ar dzērveņu mērci
Izcils deserts ziemas sezonai. Svētkos ne vienmēr ir jāēd kūkas, tās var aizstāt ar šādu maigu vaniļas krēmu, papildinot ar skābāku ogu mērci.
Rīsu krēms ar smiltsērkšķu putām
Gardais un maigais rīsu krēms ar saulaino smiltsērkšķu mērci neatstās vienaldzīgu nevienu kārumnieku. Rīsus ieteicams izvārīt iepriekšējā dienā, lai krēma gatavošanas dienā tie būtu pilnībā atdzisuši.
Gardais hurmas un ogu krēms kaloriju skaitītājiem
"Man ļoti garšo hurma. To var ēst ne tikai svaigā veidā, bet no tās var pagatavot arī lieliskus desertus. Turklāt pavisam vienkārši un bezgala gardi. Un, protams, bez kaitējuma slaidajai līnijai," recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Olu krēma glāzītes ar timiāna cepumiem
Kas to būtu domājis, ka timiāns var būt lieliska sastāvdaļa gardam desertam. Šoreiz olu un saldā krējuma krēms pildīts nelielās glāzītēs, bet klāt pasniegti maigi cepumiņi, kuros paslēpušās timiāna lapiņas. Iesakām baudīt kopā ar kādu krūzi karstas tējas vai aromātiskas kafijas.
Vienkāršais kakao krēms ar dzērveņu ķīseli
"Padomju laiku ēdnīcas garša – kakao krēms. Var redzēt, ka neizturēju, jo stūrītī jau "iekampos" un nogaršoju – sanāca "verī gut"!", tā recepti piesaka Guntis Drevinskis.
Kokosriekstu, mango un laima krēms
Gards un krēmīgs deserts tropu augļu notīs. Saldo ēdienu gatavo no gatava un mīksta mango, kuram pievienots kokosriekstu piena krēms un laima spirgtums.
Kafijas olu krēms tasītēs
Salds un pavisam vienkāršs olu krēms ar kafijas garšu vieglam desertam, kas ideāli piestāvēs pusdienām draugu vai ģimenes lokā. Kafija krēmā viegli uzmundrinās, bet kakao virskārta piešķirs saldajam ēdienam patīkamu smaržu.
Kokosriekstu piena un laima krēms ar mango
Superīgākais kokosriekstu piena un laima krēms, kas izcili garšo, pasniegts ar mango šķēlītēm un rīvētu laima miziņu.
Rīsu un saldā krējuma krēms
Viens no vienkāršākajiem un gardākajiem saldēdieniem - rīsu krēms ar saldo krējumu! Ēd tāpat vai ar ogu ķīseli!
Kafijas krēms 'kā bērnībā'
Bērnībā kafejnīcās bija nopērkams visgaršīgākais kafijas krēms ar dzērveņu ķīseli, ko servēja vecajos labajos metāla trauciņos uz krēmbaltas plastmasas kājiņas. Recepti bērnības garšas krēmam iesaka mūsu lasītāja Jūlija Šuškova.