Gaļas bumbiņu pagatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu. Pamatmasai vari izvēlēties jebkāda veida malto gaļu un pievienot tai visu, kas atrodams ledusskapī. Es parasti gaļai pierīvēju kādu sīpolu, ķiploku, pievienoju šķipsnu sāls un svaigi maltus melnos piparus. Ir receptes, kas paredz arī olu, izmērcētas maizes, rīvēta burkāna, selerijas saknes vai rīvmaizes pievienošanu, bet, ja gaļa ir kvalitatīva, izvēlos tai pievienot pēc iespējas mazāk sastāvdaļu, lai varētu izbaudīt gaļas garšu.
Patīkamu garšas niansi dod arī ķimenes, oregano, timiāns vai rozmarīns. Ja vēlies piešķirt ēdienam Itālijas virtuvei raksturīgās garšas nianses, tad papildini bumbiņas ar svaigu, kapātu baziliku, austrumniecisku noskaņu ēdienam piešķirs kumins, kapāta kinza vai koriandra sēklas, kā arī rīvēts ingvers vai laima miziņa.