gaļas bumbiņas mērce
Foto: Shutterstock
Darbdienu vakariņās visi grib baudīt ko garšīgu, bet vienkārši un ātri pagatavojamu. Tā vien šķiet, ka atrast tādu salikumu ir gluži vai neiespējamā misija, tomēr viss nav tik bezcerīgi. Ja ņemsi talkā malto gaļu, tad drīz vien visa ģimene varēs sēsties pie vakariņu galda, lai baudītu gardu, sātīgu un sildošu maltīti. Šoreiz piedāvāju izsalkušos ēdājus iepriecināt ar ātri pagatavojamām gaļas bumbiņām, kas pārlietas ar aromātisku mērci, vai sutinātas tajā.

Gaļas bumbiņu pagatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu. Pamatmasai vari izvēlēties jebkāda veida malto gaļu un pievienot tai visu, kas atrodams ledusskapī. Es parasti gaļai pierīvēju kādu sīpolu, ķiploku, pievienoju šķipsnu sāls un svaigi maltus melnos piparus. Ir receptes, kas paredz arī olu, izmērcētas maizes, rīvēta burkāna, selerijas saknes vai rīvmaizes pievienošanu, bet, ja gaļa ir kvalitatīva, izvēlos tai pievienot pēc iespējas mazāk sastāvdaļu, lai varētu izbaudīt gaļas garšu.

Patīkamu garšas niansi dod arī ķimenes, oregano, timiāns vai rozmarīns. Ja vēlies piešķirt ēdienam Itālijas virtuvei raksturīgās garšas nianses, tad papildini bumbiņas ar svaigu, kapātu baziliku, austrumniecisku noskaņu ēdienam piešķirs kumins, kapāta kinza vai koriandra sēklas, kā arī rīvēts ingvers vai laima miziņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!