Pildījumam vari izmantot ne vien malto gaļu, kā ierasts, bet arī sēnes, biezpienu, sieru un pat ziedkāpostus. Arī šī ēdiena pagatavošanas veidi ir visai daudzveidīgi – pildītos tupeņu kukulīšus vari gan cept cepeškrāsnī, gan apbrūnināt uz pannas, vārīt sālsūdenī – kā, piemēram, cepelīnus, vai pat cept mafinu pannā.
Šis ēdiens ir kā radīts, lai saliedētu ģimeni, kopā darbojoties virtuvē, jo savs darbiņš atradīsies katram. Kamēr viens mizo vai rīvē kartupeļus, kāds cits var pagatavot pildījumu, bet trešais – mērci gatavās maltītes pārliešanai.
Tev atliek tikai izvēlēties tīkamāko recepti un kopā ar ģimeni to pagatavot.
Lai labi garšo!
Ar sēnēm pildītas kartupeļu pankūkas
Soli pa solim: krējumā sautēti cepelīni ar kūpinātas krūtiņas un sīpolu pildījumu
Zrazi – ar gaļu pildīti kartupeļu plācenīši ukraiņu gaumē
Guļbešņīki – Latgales vecmāmiņas ēdienu klasika
Cepelīni ar biezpiena pildījumu
Zrazi – ar šampinjoniem pildīti kartupeļu plācenīši
Kartupeļu zrazi ar šampinjoniem ir tradicionāls ukraiņu virtuves ēdiens. Plācenīšus pasniedz karstus ar kausētu sviestu vai skābo krējumu.