pildītas kartupeļu pankūkas ar sēnēm ēdiens
Foto: Shutterstock
Baltkrieviem – draņiki, ukraiņiem – zrazi, lietuviešiem – cepelīni: rīvētu vai vārītu kartupeļu plācenīši ar dažādiem pildījumiem ir vienkāršs, ļoti garšīgs un tādēļ daudzās valstīs iecienīts ēdiens, ko kaut reizi mūžā vajadzētu nobaudīt katram.

Pildījumam vari izmantot ne vien malto gaļu, kā ierasts, bet arī sēnes, biezpienu, sieru un pat ziedkāpostus. Arī šī ēdiena pagatavošanas veidi ir visai daudzveidīgi – pildītos tupeņu kukulīšus vari gan cept cepeškrāsnī, gan apbrūnināt uz pannas, vārīt sālsūdenī – kā, piemēram, cepelīnus, vai pat cept mafinu pannā.

Šis ēdiens ir kā radīts, lai saliedētu ģimeni, kopā darbojoties virtuvē, jo savs darbiņš atradīsies katram. Kamēr viens mizo vai rīvē kartupeļus, kāds cits var pagatavot pildījumu, bet trešais – mērci gatavās maltītes pārliešanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!