tasty - 1031
Foto: Shutterstock
Ja var droši apgalvot, ka šķeltie zirņi ir uzkatāmi par vienu no latviskas ēdienkartes stūrakmeņiem, tad uz to radiniecēm, eksotiskajām lēcām, vēl joprojām daudzi skatās ar aizdomām. Tiesa gan, tikai tik ilgi, līdz saņemas tās nogaršot. Lēcas ir maigākas par zirņiem, turklāt to garša, pateicoties augstajam olbaltumvielu saturam, ir patīkami gaļīga. Nav mazsvarīgi, ka lēcas ir arī ļoti parocīgas lietošanā – pirms pagatavošanas tās nav jāmērcē. Lai pārbaudītu mūsu apgalvojumu patiesumu, ierosinām sākt ar sātīgas un spēcinošas lēcu zupas pagatavošanu, kas šajā stindzinoši aukstajā gada laikā būs īpaši garšīgs veids, kā ātri sasildīties.

Kā skaidro portāls "Medical News Today", lēcas satur ne vien ievērojamu olbaltumvielu daudzumu, bet arī daudz šķiedrvielu, kā arī ir izcils vitamīna B9 (folijskābes) un minerālvielu – dzelzs, fosfora, cinka – avots, tādēļ noteikti būtu iekļaujamas ziemas sezonas ēdienkartē.

Lēcas lieliski papildinās teju jebkuru zupu, piešķirot tai sātīgumu un patīkamu struktūru, jo šī graudauga delikātā garša sader gan ar gaļu, gan dažādiem dārzeņiem, bet īpaši gardas ir lēcu krēmzupas un biezzupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!