zirņu zupa ēdiens
Foto: Shutterstock
Šoreiz ierosinām sākt nedēļu ar daudziem kopš bērnības tik mīļo zirņu zupu. Starp citu, to var pagatavot ne vien no šķeltajiem zirņiem, kā tas mums ierasts, bet arī no turku zirņiem un saldētiem zaļajiem zirnīšiem. Arī zupas konsistenci katrs var izvēlēties pēc sirds patikas: kādam tīkamāks ir sātīgs zirņu virums, kas ir tik biezs, ka tajā stāv karote, citam kārojas vieglu zirņu zupiņu dzidrā buljonā, vēl kādam labāk iet pie dūšas ātri pagatavojamas, krēmīgas biezzupas. Mums atradīsies receptes katrai gaumei!

Piemēram, skaisti zeltaina, tumīga šķelto zirņu zupiņa, kas pilnai laimei pasniegta ar grauzdētu maizi un kraukšķīgām bekona šķēlēm. Lai izvārītu zirņus bez ilgstošas mērcēšanas, ber šķeltos zirņus aukstā ūdenī, uzvāri, nokās un tad izmanto zupas gatavošanai.

Ja vēlies baudīt ko izmalcinātāku, tad pamēģini 15 minūšu laikā pagatavojamu turku zirņu zupu ar konservētu tunci vai tomātu zupu ar kraukšķīgiem turku zirņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!