Piemēram, skaisti zeltaina, tumīga šķelto zirņu zupiņa, kas pilnai laimei pasniegta ar grauzdētu maizi un kraukšķīgām bekona šķēlēm. Lai izvārītu zirņus bez ilgstošas mērcēšanas, ber šķeltos zirņus aukstā ūdenī, uzvāri, nokās un tad izmanto zupas gatavošanai.
Ja vēlies baudīt ko izmalcinātāku, tad pamēģini 15 minūšu laikā pagatavojamu turku zirņu zupu ar konservētu tunci vai tomātu zupu ar kraukšķīgiem turku zirņiem.
Savukārt no saldētiem zaļajiem zirnīšiem pavisam ātri vari pagatavot vieglu un maigu krēmzupu, kas priecēs tevi ne vien ar lielisku garšu, bet arī vasarīgi košo krāsu, ko vēl vairāk vari izcelt, pievienojot zupai pirmos dobē sadīgušos lociņus vai citus aromātiskos garšaugus.
Lai labi garšo!
Tomātu zupa ar kraukšķīgiem turku zirņiem marokāņu gaumē
Nekas aukstajās un vēja piepūstajās ziemas dienās tā nesasilda kā garda zupa. Šoreiz nedaudz pikanta tomātu zupa, ko ēst kopā ar kraukšķīgiem, pannā apceptiem turku zirņiem un pitas maizīti.
Zaļo zirnīšu krēmzupa ar piparmētrām un bekonu
Zaļa jo zaļa zupa ātrām pusdienām – saldēti zaļie zirnīši novārīti mīksti, tiem pievienots buljona kubiņš, svaigas piparmētru lapiņas un pavisam nedaudz bekons. Iesakām baudīt kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.
Zirņu un sīpolloku krēmzupa
Vasarīgi krēmīga un garda biezzupa, kas būs gatava pasniegšanai vien 10 minūtēs. Tik tiešām – ja zirnīši, sīpolloki un buljons jau sagatavoti, gatavošana aizņems ļoti maz laika.
Dārzeņu krēmzupa ar turku zirņiem, bekonu un fetas sieru
Dārzeņu krēmzupa ar turku zirņiem, bekonu un fetas sieru piestāv gada aukstajiem mēnešiem, jo ir īpaši sātīga un papildināta ar čili pipara sildošo asumiņu. Pasniedz to ar siltu, pašceptu maizi un baudi.
Zirņu zupa ar cūkgaļu, grūbām un puraviem
Vienkārša un ātri* pagatavojama zirņu zupa ar žāvētu gaļu. * Ātri - ja iepriekš izmērcēti zirņi.
Veģetārā šķelto zirņu zupa
Sātīga un garda šķelto zirņu zupa bez kripatiņas gaļas.
Zirņu zupa
Recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - restorāna “YOLO” šefpavārs Artūrs Freibergs. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.
Zirņu zupa ar tomātiem un sīpoliem
Zirņu zupa ar tomātiem, iespējams, nav izplatītākā kombinācija, tomēr reizēm der izmēģināt arī ko jaunu! Lai labi garšo!
Sildošā marokāņu zupa ar turku zirņiem
Marokas virtuvei raksturīgas asas un intensīvas garšas. Šī tradicionālā zupa ar turku zirņiem dos siltumu, asās garšvielas stiprinās imunitāti. Šis ēdiens, kas apgādā organismu ar olbaltumvielu rezervēm, ir īpaši piemērots vēsiem vakariem.
Ātrā tomātu un turku zirņu krēmzupa
Kamēr vēl ir iespēja baudīt pašu vai omītes siltumnīcā augušos tomātus, jāizmanto katra iespēja, turklāt variācijas to pagatavošanai ir bez gala un bez malas. Viens no vieglāk un ātrāk pagatavojamiem ēdieniem ir krēmzupas, turklāt tieši no svaigiem tomātiem tā garšos vēl brīnišķīgāk. Pagatavo un pārliecinies pats!
Puravu, kartupeļu un zirņu krēmzupa
Garda, bieza un garšīga puravu un kartupeļu krēmzupa ar zirnīšiem. Maltīti paspilgtinās kraukšķīgā piedeva – mīklā apceptie puravi. Sasildīs vēsākajās dienās un kārtīgi pabaros izsalkušos.
Ātrā tunča un turku zirņu zupa
Ar šo nedaudz austrumniecisko tunča - turku zirņu zupu pārtikas pētniece Laura Grēviņa piedalās BioLoģiskās zupas izaicinājumā. Visas zupas sastāvdaļas, izņemot laima lapas un konservēto tunci, ir bioloģiskas. Savukārt tuncis nāk no ilgtspējīgas zivjsaimniecības, nozvejots ar tradicionālām metodēm, nekaitējot citiem jūras iemītniekiem.
Šķelto zirņu biezzupa ar kūpinātu papriku
Silta un sātīga šķelto zirņu biezzupa, kuras recepte noderēs arī veģetāriešiem. Šis ir lielisks veids, kā vari iepazīties ar kūpināto papriku - reiz pamēģinot, tā pilnīgi noteikti tavā garšvielu plauktā iekārtosies uz ilgu palikšanu.
Zirņu zupa ar kartupeļiem
Zirņu zupa ar kartupeļiem - ļoti sātīgi!
Nūdeļu zupa ar zirnīšiem
Gardā nūdeļu zupa ar zaļo zirnīšu pākstīm un citiem dārzeņiem. Ātrām un gardām pusdienām.
Gardā gavēņa laika zupa ar grūbām un šķeltajiem zirņiem
Ļoti garšīga un vienkārši pagatavojama gavēņa laika zupa. Izvāri lielo katlu un mielojies trīs dienas no vietas! Noderēs arī pirmsalgas dienām, jo tās sastāvdaļas ir ļoti lētas un visiem pieejamas.