Foto: Shutterstock /Privātais arhīvs kolāža
Bieži ir tā, ka brīvdienu brokastīs nedēļu no nedēļas galdā tiek celti vieni un tie paši ēdieni: dažādos veidos pagatavotas olas, biezpiens, pankūkas un karstmaizītes. Ierosinām izvilkt no virtuves plaukta dziļumiem labu laiku nelietoto mafinu pannu, notraust no tās putekļus un izmantot dažādu gardu un mazāk ierastu brokastu ēdienu pagatavošanai.

Mafinu pannā ātri un vienkārši vari pagatavot gan ceptas olas, kas papildinātas ar bekonu, gan glītas, krāsainas omletītes ar šķiņķa un dārzeņu gabaliņiem, gan sāļos siera kēksiņus un, liekot lietā savu fantāziju, arī vēl daudz ko citu.

Nav mazvarīgi, ka, izmantojot šo gatavošanas metodi, neuzņemsi nevajadzīgas liekās kalorijas, jo mafinu pannas ietaukošanai būs nepieciešams pavisam neliels taukvielu daudzums un, ja vēlies, vari tās nepievienot nemaz. Ietaupīsies arī gatavošanai paredzētais laiks – tev atliks tikai mafinu pannā salikt visas sastāvdaļas un ielikt to krāsnī. Kamēr ēdiens cepsies, varēsi mierīgi pagatavot tasi kafijas vai izspiest apelsīnu sulu.

Izvēlies kādu vai pat vairākas no mūsu piedāvātajām brokastu ēdienu receptēm brokastu baudījumam.

Lai garšīgi!

Sātīgā brokastu uzkoda ar olu un bekonu

Foto: Māris Lapiņš

Vienam tā būs uzkoda, bet citam pavisam noteikti recepte var kalpot kā spēcinošs ēdiens dienas pirmajai ēdienreizei, jo tai pavisam noteikti piestāv gan ola, bekons, gan arī graudaugu produkts, kas šajā gadījumā ir Selgas maizcepums. Gana sātīgi, lai remdinātu apetītu prasīgākajiem gardēžiem un tai pat laikā radošs izpildījums, kas ļoti labi iederēsies uz svētku galda.

Lasīt vairāk

Mafinu pannā cepti pīrāgi ar cīsiņiem jeb cīsiņu rozītes

Foto: Publicitātes attēls

Garšīgs našķis ar cīsiņiem – kārtainās mīklas pīrādziņi. Ap cīsiņiem apvītā siera šķēlīte patīkami kusīs mutē, bet kečups pīrādziņa pamatnē būs jauks pārsteigums ēdājiem.

Lasīt vairāk

Mazās desiņu un sinepju maizītes no alus mīklas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pikanta uzkoda, ko baudīt arī ar kādu stiprāku dzērienu – desiņu maizītes no alus un sinepju mīklas. Pasniedz ar tomātu mērci neilgi pēc izņemšanas no krāsns.

Lasīt vairāk

Mini picas maizītes

Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Maizītes piemērotas arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām. Mini picas maizītes gatavo mafinu formiņās, un tas aizņem vien dažas minūtes laika. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Sātīgās olas ar bekonu mafinu pannā

Foto: Shutterstock

Brīvdienās brokastīm jābūt īpašām, it īpaši tad, ja ir svētki. Arī ierasto brokastu olu var pagatavot kā citādāk – izmanto mafinu pannu un tu iegūsi ļoti eleganti pasniegtas brokastis.

Lasīt vairāk

Spēcinošā brokastu omlete ar zaļumiem mafinu izskatā

Foto: Shutterstock

Atraktīvs veids, kā baudīt brokastu omleti – izcep to mafinu pannā! Sakul olas, pievieno papriku, tomātus, šampinjonus un zaļumus, un lej individuālās porcijās. Ar 12 omletes gabaliņiem pietiks, lai pabarotu visu ģimeni.

Lasīt vairāk

Siera un šķiņķa kēksiņi

Foto: Shutterstock

Mīksti un gaisīgi kēksiņi ar šķiņķi un sieru. Lieliski noderēs brokastīs vai nelielās viesībās kā uzkoda.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās olu maizītes mafinu formiņās

"Lieldienās vislabāk ēdu svaigus salātus un vārītas olas. Taču šogad esmu iecerējusi tradicionālo olu ēšanu un ripināšanu papildināt ar jaunu recepti – kraukšķīgiem Lieldienu mafiniem. Tie būs ne tikai viegli un ātri pagatavojami, bet arī oriģināls svētku cienasts," savu Lieldienu recepti iesaka TV dīva Ketija Šēnberga.

Lasīt vairāk

Sāļie kartupeļu un biezpiena kēksiņi

Foto: DELFI.lt

Uzkodu galdam vai kā piedeva pie pamatēdiena - sāļie kartupeļu un biezpiena kēksiņi.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī gatavotas olas

Foto: Shutterstock

Brokastu recepte tiem, kam apnikušas ikdienišķās "vēršacis", – olas mafinu pannā, kas pagatavotas cepeškrāsnī. Atliks vien sagatavot visu mafinu pannas iedaļās un ļaut krāsnij paveikt lielāko daļu darba.

Lasīt vairāk

Tunča groziņi ar sieru un āboliem

Ja parastās karstmaizes apnikušas, izmēģini tunča groziņus ar āboliem un cieto sieru! Labi garšos gan karsti, gan atdzisuši.

Lasīt vairāk

Siera kēksiņi ar šķiņķi un konservētu kukurūzu

Foto: Shutterstock

Tiem, kam labāk patīk sāļie našķi, iesakām pagatavot sāļā siera kēksiņus ar šķiņķi un konservētu kukurūzu.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī gatavotas mazās siera omletītes ar svaigu tomātu mērci

Citādāka omlete ar sieru skaistām brīvdienu brokastīm.

Lasīt vairāk

Sāļā siera un spinātu kūka

Foto: Shutterstock

Laiks fantāzijas lidojumam, jo šī ir lieliska recepte eksperimentiem. Tajā var izmantot dārzeņus, sieru un garšvielas, kādas vien vēlies. Tāpat šo kūku var cept arī mafinu pannā (15-20 minūtes) vai mazo mafinu veidnītēs (10-15 minūtes).

Lasīt vairāk

Mafinu pannā ceptas krāsainās omletītes

Foto: Shutterstock

Omletes var būt arī tādas – gatavotas mafinu pannā. Paprika, šķiņķis un baziliks piešķirs krāsainajām omletītēm īpaši lielisku garšu.

Lasīt vairāk

Pildītie tortiljas groziņi ar olu un dārzeņiem

Foto: Privātais arhīvs

Tortiljas būs kraukšķīgs un garšīgs pamats, kur iecept omletes. Atliek vien plāksnes ielikt mafinu pannā un sapildīt ar garšīgām sastāvdaļām – sakultu olu, tomātiem, papriku un spinātiem. Recepti "Tasty.lv" lasītājiem piedāvā Signe – tā piedalās brīvdienu recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!