Vistas gaļa pavisam noteikti ir viens no tiem produktiem, ko gatavot un ēst mīl daudzi. Vistu izsautēt, izvārīt vai sacept var krietni ātrāk, nekā treknāko liellopa gaļu vai cūkgaļu. Turklāt dāmām un tiem, kas domā par savu muskuļu masu, vistas gaļa ir iecienīta, jo ir liesāka. Lai brīvdienas ieskandinātu uz garšīgās nots un izpatiktu jebkuram vakariņu viesim, izvēlējāmies 17 dažādas vistas gaļas receptes no "Tasty" krājumiem!
Ēdājus vari pārsteigt gan ar pārbaudītām vērtībām, gan ko neparastāku. Piemēram, makaronu un vistas maltās gaļas sacepumu vai makaroniem un vistu krēmīgā mērcītē. Ja mājās gaidāmi viesi, tad tiem noteikti patiks ātrie vistas tako vai plācenīši, kuros vistas gaļa mijas ar kausēto sieru. Bet, ja pēc lietainās piektdienas tā vien vēlies sasildīties, to palīdzēs izdarīt kāda vistas zupa vai sātīgs žuljēns.
Lai garšīgi!
Makaronu un vistas gaļas sacepums ar mocarellu
Gards un sātīgs makaronu un vistas maltās gaļas sacepums. To sulīgāku padarīs tomātu mērce, bet īpaši sildošu sajūtu radīs izkusušais mocarellas siers.
Vistas cepetis ar rikotas, citronu un salami pildījumu
Gards vistas cepetis, kas pildīts ar rikotas sieru, salami un atsvaidzinošo citronu. Pasniedz ar svaigajiem salātiem un dārzeņiem.
Vistas gaļas un puravu sacepums ar filo mīklas virskārtu
Gards un sātīgs vistas sacepums ar puraviem un saldētiem zirnīšiem. To īpašu padara kraukšķīgā filo mīklas virskārta.
Vistas fileja karijā ar rīsiem un zemesriekstu mērci
Gardām pusdienām divatā – mazliet pikantas vistas filejas ar lipīgajiem taizemiešu rīsiem, svaigiem gurķiem un sātīgu zemesriekstu mērcīti.
Krāsnī ceptas vistas kājiņas ar dārzeņiem Vidusjūras gaumē
Vakariņas vienā cepamtraukā – sulīgas vistas kājiņas ar Vidusjūras gardumiem. Šoreiz cepamtraukā gardi izsutinājušies tomāti, olīvas, artišoku gabaliņi un atspirdzinošie citroni.
Makaroni krēmīgā mērcē ar vistu un kazas sieru
Gardi un sātīgi makaroni ar vistu un krēmīgu mērci, ko gardi papildina pakusušā kazas siera gabaliņi.
Ceptas vistas krūtiņas ar paprikas mērci
Garda krāsnī cepta vistas krūtiņa ar kraukšķīgu ādiņu, zaļajiem sīpollokiem un pikantu paprikas mērcīti. Vieglām pusdienām vai vakariņām tieši laikā!
Ātrie vistas tako ar gvakamoli
Pavisam ātrie un veselīgie tako, ko pagatavot no vakardienas vistas. Ja ir vēlēšanās, var izmantot jau gatavu gvakamoli, bet svaiga garšos daudz labāk.
Vistas un nūdeļu zupa vjetnamiešu gaumē
Īpaši pikanta un neparasta vistas zupa vjetnamiešu gaumē. Buljonu nepieciešams vairākas reizes uzkarsēt, lai tas iegūtu īpašu garšu. Pasniedz to tradicionāli – pievienojot karstajai zupai svaigas sastāvdaļas.
Zeltainie vistas plācenīši ar kausēto sieru
Viegli pagatavojami un sātīgi vistas plācenīši, kas garšos gan lieliem, gan maziem gardēžiem.
Kartupeļu un ķirbju sautējums ar vistas gaļu
Gards dārzeņu sautējums ar vistas gaļas gabaliņiem. Lai dārzeņi saglabātu garšu un formu, tos nepārsautē.
Valdorfa salāti
Valdorfa salāti - īpaši gardi un vienkārši pagatavojami.
Vistas fileja ar mango, papriku un šampinjoniem
Vistas fileja ķīniešu gaumē – ar mango, papriku un šampinjoniem īpašam pusdienu vai vakariņu baudījumam.
Gardās vistas enčiladas ar sieru
Gardie, sildošie un pikantie meksikāņu ēdieni ir kā radīti, lai tos baudītu ziemas spelgonī. Ar sulīgu vistas gaļu pildītās, tomātos un krējumā sutinātās enčiladas ar zeltainu siera garoziņu, līdzinās mums ierastajām pildītajām pankūkām, kas papildinātas ar čili asumiņu.
Puravu un vistas zupa ar kokosriekstu pienu
Vienkārša vistas, lēcu un puravu zupa ar kokosriekstu pienu. Biezākai konsistencei zupai pievieno arī svaigas spinātu lapiņas.
Sacivi – vista ar valriekstu mērci gruzīnu gaumē
Sacivi ir gaļas uzkoda, ko pasniedz atdzesētu. Novārīta vista, kas sadalīta gabaliņos un noturēta aukstajā buljona un valriekstu mērcē. Recepti piedāvā restorāna "Alaverdi" šefpavārs Šota Mudžirišvili.
Vistas žuljēns ar saldo krējumu un šampinjoniem
Vistas žuljēns ar saldo krējumu un šampinjoniem – garda un sātīga karstā uzkoda vai pusdienu maltīte.