tunča salāti ēdiens olas brīvdienas brokastis
Foto: Shutterstock
Ko iesākt, ja brīvdienās vēlies palutināt sevi un mājiniekus ar gardu, bet neikdienišķu maltīti, kas turklāt būtu arī ātri uzmeistarojama? Mums ir lieliska ideja – pagatavo tunča salātus, izmantojot ārkārtīgi ērti lietojamo konservēto tunci. Šim gardajam produktam nebūs nepieciešama nekāda priekšapstrāde, turklāt sātīgais tuncis sader ar ļoti daudzām dažādām sastāvdaļām.

Ja piekop veselīgu dzīvesveidu, tad salātu pamatam izmanto rukolu, Ķīnas kāpostu, ledussalātu, spinātu lapiņas vai jebkādus citus tīkamus gatavos salātu maisījumus. Papildini tos ar dažādiem dārzeņiem, piemēram, papriku, tomātiem, burkāniem, blanšētiem brokoļiem, selerijas kātu u.c. Tad vienkārši pievieno konservētu tunci, kam noliets liekais šķidrums, un vieglu vinegreta mērci, kas gatavota, nelielu daudzumu eļļas sajaucot ar citrona vai laima sulu, sinepēm un kapātiem zaļumiem.

Pirms kāda laika skaidrojām, kā atšķiras tuncis savā sulā un eļļā un kā šos produktus pareizāk izmantot. Rakstu atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!