marinēti šampinjoni salāti
Foto: Shutterstock
Ko iesākt pavasarī, kad kārojas pagatavot gardus sēņu salātus, bet visas marinēto, sālīto un kaltēto sēņu burciņas iztukšotas, saldētavā nobēdzinātās gailenītes arī apēdušās, bet gribas sajust vien sēnēm raksturīgo smeķi un kraukšķi? Šajā gadījumā sēņot jādodas uz tuvējo bodi un jāmeklē svaigi vai marinēti šampinjoni, kas, mums par laimi, veikalu plauktos atrodami visu gadu. Pirms dodies šampinjonu "medībās", pārskati mūsu sarūpētās receptes un atrodi sev tīkamāko, lai varētu iepirkumu sarakstam pievienot arī pārējos salātiem nepieciešamos produktus.

Ar marinētajiem šampinjoniem viss ir skaidrs – tos atliek tikai izķeksēt no burciņas un sagriezt šķēlītēs, kubiņos, ceturtdaļās vai citos tev tīkama lieluma un izmēra gabaliņos. Starp citu, šampinjonu marinādi labāk nelej ārā, bet izmanto, pievienojot kādai zupai, piemēram, soļankai, vai izmanto salātu mērces pagatavošanai, papildinot ar eļļu, sīki sakapātiem šalotes sīpoliem un zaļumiem.

Ja receptē paredzēts, ka salātiem jāpievieno cepti šampinjoni, tad vispirms noslauki tos ar drāniņu vai sausu birstīti (šim nolūkam var izmantot arī gluži vienkāršu zobu birsti, ko turi pa ķērienam virtuves piederumu atvilktnē). Labāk sēnes nemazgā, jo tās uzsūks ūdeni un būs daudz grūtāk šampinjonus apcept, lai tie iegūtu patīkamu, zeltainu nokrāsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!