Ar marinētajiem šampinjoniem viss ir skaidrs – tos atliek tikai izķeksēt no burciņas un sagriezt šķēlītēs, kubiņos, ceturtdaļās vai citos tev tīkama lieluma un izmēra gabaliņos. Starp citu, šampinjonu marinādi labāk nelej ārā, bet izmanto, pievienojot kādai zupai, piemēram, soļankai, vai izmanto salātu mērces pagatavošanai, papildinot ar eļļu, sīki sakapātiem šalotes sīpoliem un zaļumiem.
Ja receptē paredzēts, ka salātiem jāpievieno cepti šampinjoni, tad vispirms noslauki tos ar drāniņu vai sausu birstīti (šim nolūkam var izmantot arī gluži vienkāršu zobu birsti, ko turi pa ķērienam virtuves piederumu atvilktnē). Labāk sēnes nemazgā, jo tās uzsūks ūdeni un būs daudz grūtāk šampinjonus apcept, lai tie iegūtu patīkamu, zeltainu nokrāsu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit