Jāatzīst, ka pēc garā janvāra un mazliet īsākā februāra, tā vien gaidīju brīdi, kad beidzot, beidzot atsāksies veselīgo lietu sezona. Un beidzot ar lielu joni varēs diedzēt uz palodzes dīgstus, ko pievienot salātiem, vai iedarbināt blenderi, lai pagatavotu kādu smūtiju ar vitamīnu trieciendevu. Spināti, avokado, vēl sezonā esošie citrusaugļi un šur tur jau nopērkamie redīsi ir tas, kas jāizvēlas šomēnes. Ja vēl kopā ar svaigu biezpienu – mēli var norīt!
Bet bez tā, nevajadzētu aizmirst arī par sevis palutināšanu ar ko saldu. Varbūt fakts, ka marta beigās beidzot astronomiski iestāsies pavasaris, ir labs iemesls, lai pagatavotu šim notikumam par godu kādu kūku? Viens no desertiem, ko silti iesaku šomēnes pamēģināt – svaigā avokado kūka. Kopā ar saldētām vasaras avenēm tā garšos debešķīgi. Un par saldētiem vasaras krājumiem runājot – ja vēl kas aizķēries saldētavā, noteikti to izmanto.