Foto: Shutterstock kolāža
Brīvdienām piestāv kaut kas vienkāršs, viegli pagatavojams un tāds, kas neprasa trīs plīts riņķu aizņemšanu. Ideāls variants rudenīgai malītei būs karsti, krāsnī cepti kartupelīši. Lūk, 21 recepte katrai gaumei no "Tasty" krājumiem!

Šim darbiņam izvēlies kartupeļus, kas nav miltaini, ir ar gludu miziņu un kurus var nemizot. Krāsnī ceptie kartupeļi, kuriem miziņa vien kārtīgi noberzta zem ūdens strūklas, pēc izcepšanas būs garšīgāki un kraukšķīgāki. Ja esi no nepacietīgākajiem, cepšanas laiku vari nedaudz paātrināt. Vienkāršais triks, kā to īstenot – veselos tupeņus sadursti ar dakšiņu. Tādā veidā nebūs jāgaida vesela stunda, lai varētu mieloties.

Kartupeļiem ļoti piestāv rozmarīns un ķiploki. Svaigajās rozmarīna lapiņas vari apviļāt kartupeļu daiviņas, kad tās saliktas uz plāts. Bet ķiplokus vari pārbērt kartupeļiem, sagrieztus šķēlītēs, vai papildināt tupeņus ar pikantu ķiploku sviestiņu. Tad tie būs īpaši aromātiski. Bet, ja nebaida eksperimenti, iesakām kartupeļus ar paprikas garšvielu vai citronīgos kartupeļus, kas būs ar īpaši spirgtu garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!