Klasiskais rozīņu, žāvētu augļu, burkānu kēkss, citronu un pat ķirbju – biezajā mīklā var pievienot teju visu, ko sirds kāro. Neatkarīgi no tā, vai izvēlēta garenā vai apaļā kēksa forma, piņķerīgākais darbs ir izceptā garduma izvilināšana no formas. Tāpēc jau pirms mīklas ieliešanas tajā, pārliecinies, ka forma ietaukota pamatīgi un ieklāta ar plānu miltu kārtiņu.
Gatavo gardumu nedaudz atdzesē un tikai tad izņem no formas – tā kēkss saglabās savu formu un nesalūzīs. Un kad smaržīgā kūka uzlikta uz deserta šķīvja, papildini to ar kādu pūdercukura glazūru, krēmsiera triepienu vai izkausētas šokolādes lāsi. Dzīvo garšīgi!
Mandeļu miltu kēkss ar aveņu glazūru
Bagātīgais kēkss
Apaļais kēkss ar eksotisko augļu sīrupu
Citronu kēkss
Šokolādes un skābā krējuma apaļais kēkss
Ogu kēkss ar piparmētrām un apelsīna miziņu
Divkrāsu kēkss ar šokolādes krēmu
Burkānu kēkss ar krēmsiera glazūru
Sulīgais banānu–šokolādes kēkss ar kārdinošu glazūru
Kefīra mīklas kēkss ar rabarberiem un zemenēm
Citronu un jogurta kēkss
Ķirbja kēkss ar valriekstiem
Šokolādes kēkss ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Ātrais kefīra kēkss ar grauzdētām auzu pārslām
Dievīgais šokolādes kēkss
Vienkāršs apgāztais ābolu kēkss
Āpgāztais ābolu kēkss – sulīgs, pūdercukurots kārums, kas kusīs mutē, baudot ar tasi aromātiskas tējas vai kafijas.
Sulīgais augļu kēkss
Burkānu kēkss
Ātrais majonēzes kēkss
Foto recepte: debešķīgs banānu un šokolādes kēkss
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit