ābolkūka kēkss kūka
Foto: Shutterstock
Vismaz reizi nedēļā vajag ļauties saldajiem gatavošanas priekiem un pagatavot kādu grēcīgāku gardumu. Kāpēc lai svētdienā tas nebūtu kāds pašu cepts kēkss ar pūdercukura sniedziņu, krēma glazūru vai kausētas šokolādes virskārtu? Lūk, 20 gardi varianti, ko pamēģināt!

Klasiskais rozīņu, žāvētu augļu, burkānu kēkss, citronu un pat ķirbju – biezajā mīklā var pievienot teju visu, ko sirds kāro. Neatkarīgi no tā, vai izvēlēta garenā vai apaļā kēksa forma, piņķerīgākais darbs ir izceptā garduma izvilināšana no formas. Tāpēc jau pirms mīklas ieliešanas tajā, pārliecinies, ka forma ietaukota pamatīgi un ieklāta ar plānu miltu kārtiņu.

Gatavo gardumu nedaudz atdzesē un tikai tad izņem no formas – tā kēkss saglabās savu formu un nesalūzīs. Un kad smaržīgā kūka uzlikta uz deserta šķīvja, papildini to ar kādu pūdercukura glazūru, krēmsiera triepienu vai izkausētas šokolādes lāsi. Dzīvo garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!