kartupeļu pankūkas
Foto: Shutterstock
Pat tad, kad šķiet, ka ledusskapī un virtuves plauktiņos gaudo vējš, labi pameklējot, ļoti iespējams, tu kādā stūrī atradīsi pusiesāktu maisiņu ar kartupeļiem. Un tas nozīmē, ka tev ir milzum daudz iespēju, kā tos pagatavot. Krēmīga kartupeļu zupa, kraukšķīgas bumbiņas, "buļbu bliņas", sātīgs sacepums, cepelīni, gardi kartupeļu salāti un klimpas ar kausēta sviesta mērci – tici vai nē, bet visus šos ēdienus tu vari pagatavot bez kripatiņas gaļas, tātad – arī bez kaitējuma ģimenes budžetam.

Kaut gan mums ierasts, piemēram, kartupeļu biezputru vai krāsnī ceptus kartupelīšus pasniegt vien kā piedevu gaļas ēdieniem, tie ir baudāmi arī kā sātīgi pamatēdieni, ko vari papildināt ar svaigiem dārzeņu salātiem.

Par to, kā dažādās pasaules malās gatavo un izmanto kartupeļu biezputru, rakstījām šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!