Tiem, kas vairāk par visu izbauda dažas papildu minūtes miega, nevis mostas stundu agrāk, lai pagatavotu bagātīgas brokastis, vajadzīga liela piespiešanās, lai tomēr pagūtu kaut sviestmaizi uzsmērēt. Taču bez fiksām sviestmaizēm dažu minūšu laikā var pagūt pagatavot arī krietni sātīgākas maltītes spēcinošam dienas sākumam.
Noteikti neatmet domu par putras vārīšanu – tas nemaz nav tik laikietilpīgi, turklāt bez auzu pārslām un mannas ir citi graudaugu veidi, kā dažādos rīta rituālu, piemēram, ar griķiem, kukurūzas putraimiem vai rīsu pārslām. Starp citu, ļoti labi garšos, ja auzu pārslas jau iepriekšējā vakarā apliesi ar apelsīnu sulu, ļausi tām pa nakti uzbriest, un no rīta putra jau būs gatava tiesāšanai ar svaigu augļu gabaliņiem vai ievārījumu. Vērtīgus ieteikumu putru cienītāji var atrast šeit.