brokastis grauzdiņi uzkodas maizītes pavasara zaļumi vitamīni
Foto: Shutterstock
Daudzi no mums katru dienu sev svēti apsolās nākamajā dienā tomēr pamosties agrāk un izbaudīt lēnas, nesteidzīgas brokastis. Par spīti apņemšanām, miegs tomēr šķiet svarīgāks un tā dienu no dienas brokastu pagatavošana un notiesāšana tiek izlaista. Un tomēr, nebūt nav tā, ka brokastis prasītu daudz laika, nereti var pietikt vien ar 15 minūtēm, kas nemaz nešķiet tik daudz, vai ne?

Tiem, kas vairāk par visu izbauda dažas papildu minūtes miega, nevis mostas stundu agrāk, lai pagatavotu bagātīgas brokastis, vajadzīga liela piespiešanās, lai tomēr pagūtu kaut sviestmaizi uzsmērēt. Taču bez fiksām sviestmaizēm dažu minūšu laikā var pagūt pagatavot arī krietni sātīgākas maltītes spēcinošam dienas sākumam.

Noteikti neatmet domu par putras vārīšanu – tas nemaz nav tik laikietilpīgi, turklāt bez auzu pārslām un mannas ir citi graudaugu veidi, kā dažādos rīta rituālu, piemēram, ar griķiem, kukurūzas putraimiem vai rīsu pārslām. Starp citu, ļoti labi garšos, ja auzu pārslas jau iepriekšējā vakarā apliesi ar apelsīnu sulu, ļausi tām pa nakti uzbriest, un no rīta putra jau būs gatava tiesāšanai ar svaigu augļu gabaliņiem vai ievārījumu. Vērtīgus ieteikumu putru cienītāji var atrast šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!