Nav noslēpums, ka sacepums bez siera var arī iztikt. Bet piekritīsiet, ka ar krietnu izkusuša siera kārtu kartupeļi, maltā gaļa un citas sacepumā ieliktās sastāvdaļas garšo daudz labāk. Neatkarīgi no tā, vai tas ir vienkāršs dārzeņu sacepums, pupiņu sacepums, ziedkāpostu sacepums vai tāds, kurā ir kāda tiesa maltās gaļas vai vistas gaļas gabaliņu, izvēlies sieru, kas būs labi kūstošs un nepārvērtīsies nepārgriežamā un cietā garoziņā.
Tas var būt fetas siers, mīkstais mocarellas siers, no kārbiņas izķeksēts svaigais siers vai sarīvēts Krievijas, Holandes vai kāds cits – sacepumā lieliski iederēsies ikkatrs. Piemēram, pamēģini klasiskajam dārzeņu sacepumam pievienot mocarellas šķēlītes. Vai kartupeļu un maltās gaļas sacepumam pievienot kausēto sieru. Bet, ja prāts nesas uz vēl neizbaudītām lietām, tad iesakām pamēģināt pupiņu sacepumu ar ne tik slepeno sastāvdaļu – sieru, protams. Lai labi garšo!