sparģeļi olas šķiņķis brokastis ēdiens
Foto: Shutterstock
Vēlies pārsteigt māmiņu svētkos, bet nezini, kā to izdarīt? Pagatavo kādu mazāk ierastu maltīti, ko, iespējams, viņa nekad vēl nav baudījusi, piemēram, izmantojot sparģeļus. To kraukšķīgie, zaļie dzinumi ir gardi, sulīgi un iederēsies daudzos ēdienos, turklāt daži no tiem ir tik vienkārši pagatavojami, ka tas būs pa spēkm pat pirmklasniekam. Netici? Mēs tevi pārliecināsim!

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā bez liekām pūlēm izbaudīt šos ārkārtīgi veselīgos dārzeņus, ir šāds: sparģeļus žigli noblanšē un pēc tam pāris minūtes viegli apcep kausētā sviestā. Šo garšu kombināciju atliks uzlabot vien ar šķipsniņu sāls un pāris pilēm citronu sulas. Nekā lieka, bet rezultāts pārsteidzoši gards. Blanšēšanas iesācējiem lieti noderēs šajā rakstā ieteiktās gudrības.

Ja vari sparģeļu pasniegšanai veltīt mazliet vairāk laika un uzmanības, tad izmēģini klasisku kombināciju – vārītus sparģeļus ar krēmīgu Holandes mērci (recepti meklē te) vai sparģeļus prošuto šķiņķa "mētelītī".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!