Franči māk baudīt dzīvi visās tās izpausmēs un viena no tām, protams, ir kvalitatīvs, prasmīgi pagatavots ēdiens. Viņi prot izvēlēties produktus,
garšīgi tos pagatavot un nesteidzoties izbaudīt maltīti, tādēļ tieši brīvdienas, kad nekur nav jāsteidzas un ir gana daudz laika, ko veltīt sevis un savējo palutināšanai, ir īstais brīdis, lai pagatavotu bagātīgas un ļoti garšīgas brokastis franču gaumē.
Kas tad ir franču brokastu galda stūrakmens? Protams, maize, ļoti svaiga maize. Tā var būt gan kraukšķīga bagete vai radziņi, gan trausli sviesta mīklas kruasāni. Tā kā kruasāni ir dārgs prieks, ikdienā tie nereti tiek aizvietoti ar tostermaizēm, toties brīvdienās pie labākajām bulanžērijām veidojas pat kruasānu kārotāju rinda.
Lai būtu, kur pamērcēt kruasānu, neatņemama brokastu sastāvdaļa ir kafija ar pienu jeb "cafe au lait", ko gatavo, vienādās devās sajaucot espresso un pienu. Kruasānus nereti papildina ar ievārījumu, bet tos var pildīt arī ar sieru, lasi vai šķiņķa šķēlītēm.