salāti zaļie zirnīši olas pusdienas veselīgs uzturs
Foto: Shutterstock
Īstenie virtuves guru zina – ja saldētavā vienmēr ir kāda paciņa dārzeņu, tas ir garants tam, ka maltīti izdosies pagatavot ātri. Tā kā pavasara sākumā esam izslāpuši pēc visa zaļā, vērts paķert kādu saldētu zirnīšu paciņu un ķerties pie gatavošanas. Lūk, ducis recepšu gan uzkodām launagā, gan žiglām maltītēm pusdienās vai vakariņās!

Saldētu zaļo zirnīšu gatavošana būtiski neatšķiras no svaigo. Ja tos pievieno krēmzupām, makaroniem vai sautējumiem, tad to var darīt reizē ar visām citām sastāvdaļām, jo tie būs gatavi zibenīgi. Bet, ja paredzēts zirņus pievienot, piemēram, svaigajiem salātiem, tad tos pirms tam noblanšē. Saldētos zirņus atliek vien sabērt katliņā ar verdošu ūdeni, novārīt aptuveni trīs minūtes, bet pēc tam nokāst un atdzesēt, lai varētu izmantot, kā iecerēts.

Tas pats attiecas uz biezeņiem un "pastētēm" – saldētos zirņus atliek vien novārīt un samīcīt, lai iegūtu biezenim vajadzīgo konsistenci. Gatavojot saldētus zirņus, gan jāatceras, ka tiem vajadzēs arī garšvielas, jo to garša, lai gan būtiski neatšķiras, nav tik izteiksmīga, kā svaigajiem. Tāpēc neizvairies no sāls un pipariem, bet asākai garšai var pievienot arī kādu šķipsnu paprikas pulvera vai Kajēnas piparu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!