Saldētu zaļo zirnīšu gatavošana būtiski neatšķiras no svaigo. Ja tos pievieno krēmzupām, makaroniem vai sautējumiem, tad to var darīt reizē ar visām citām sastāvdaļām, jo tie būs gatavi zibenīgi. Bet, ja paredzēts zirņus pievienot, piemēram, svaigajiem salātiem, tad tos pirms tam noblanšē. Saldētos zirņus atliek vien sabērt katliņā ar verdošu ūdeni, novārīt aptuveni trīs minūtes, bet pēc tam nokāst un atdzesēt, lai varētu izmantot, kā iecerēts.
Tas pats attiecas uz biezeņiem un "pastētēm" – saldētos zirņus atliek vien novārīt un samīcīt, lai iegūtu biezenim vajadzīgo konsistenci. Gatavojot saldētus zirņus, gan jāatceras, ka tiem vajadzēs arī garšvielas, jo to garša, lai gan būtiski neatšķiras, nav tik izteiksmīga, kā svaigajiem. Tāpēc neizvairies no sāls un pipariem, bet asākai garšai var pievienot arī kādu šķipsnu paprikas pulvera vai Kajēnas piparu.