Apgāzto kūku princips ir pavisam vienkāršs – formas pamatnē atliek vien salikt augļu gabaliņus, kas uzsēdināti uz kādas izkausētā sviesta druskas, un apliet ar gaisīgu kūkas mīklu. Tālāk jau visu darbiņu paveiks cepeškrāsns – beigās atliks vien kūku izņemt no krāsns, apziest ar spīdīgu džemu vai marmelādi, lai augļi kārdinoši spīdētu, un uzvārītu tēju vai kafiju, ko pie kūkas baudīt.
Turklāt iespējas ir bezgalīgas – ja mājās ir kāda konservētu persiku, aprikožu vai ananasu bundža, tad lielākā daļa darba jau paveikta. Mēs iesakām palūkoties veikalu plauktos pēc kaut kā tāda, kas no sirds kārojas, piemēram, sulīga apelsīna, un likt tā šķēlītes kūkas pamatnē. Šobrīd jo īpaši gardi ir sarkanie apelsīni un greipfrūti. Bet, ja cieni klasiku, vari pagatavot arī klasisko siera kūku jaunā formā – apgāztu ačgārni. Lai garšīgi!