"Aprīlī manā virtuvē noteikti krietni biežāk dzirdama blendera rūkoņa, kas no rītiem gatavo veselīgos smūtijus ar saldētavas krājumiem, apvienojumā ar pirmajiem zaļumiem – nātrēm, gārsām un dīgstiem, kas saauguši uz palodzes. Starp citu, pirmās nātres var izmantot pesto gatavošanai – ļoti gardi! To pašu var teikt par klasisko bazilika pesto, tāpēc aprīlis viennozīmīgi ir tas laiks, kad pirmie dabas asni jāuzņem pēc iespējas dažādāk un vairāk. Tā kā šis mēnesis iezīmējas visai svaigās vēsmās, treknās kūkas var aizstāt ar gaisīgiem, viegliem desertiem, vieglām jogurta un musa kūkām," stāsta "Tava Māja" un "Tavs Dārzs" redaktore Zane Bitmane.
Protams, bez pirmo nātru zupu vārīšanas un gārsu pievienošanas salātiem, nedrīkst aizmirst arī Lieldienu svētku galdu. Tajā galdā var celt pashu vai kādu burkānkūku, ar kuru izpatikt Lieldienu zaķim. Bet pēc olu kaujām, kad jādomā, ko ar tām iesākt, glābiņš būs salāti vai kāda ķilavola. Un ja nu gribas ko sātīgāku, galdā var likt arī kādu virteni jeb vārīto pīrāgu ar biezpiena pildījumu.