Operatīvas ēst gatavošanas pamatprincips ir pavisam vienkāršs – izvēlies produktus, kas jācep vai jāvāra pavisam ātri. Vai vienkārši gatavo svaigus salātus, kas neprasa termisku apstrādi. Ātrās zupas vērts gatavot ar makaroniem un viegliem dārzeņiem, kas neprasa ilgu vārīšanu, piemēram, cukīni, brokoļiem un ziedkāpostiem. Tāpat noderēs buljona kubiņš, kas palīdzēs žigli pagatavot buljonu, aplejot vien to ar karstu ūdeni.
Makaroni noderēs arī sātīgākām maltītēm – no tiem var pagatavot ļoti gardus sacepumus, kas krāsnī būs jāapcep vien 10 minūtes. Tāpat ilgu laiku neprasīs zivju un jūras produktu gatavošana. Foreles steika pauniņas krāsnī cepsies vien 20 minūtes, bet garneles pannā var apcept mazāk nekā piecās minūtēs. Bet, ja gribas ko vienkāršāku, garšīgs variants vienmēr būs žiglās kartupeļu pankūkas. Lai garšīgi!
Makaronu un ziedkāpostu sacepums
Ātrais makaronu un ziedkāpostu sacepums ar kūstošu sieru un pētersīļiem. Garšos lieliski kā pusdienās, tā vakariņās.
Pavasara zaļā cukīni un brokoļu zupa ar kale kāpostu
Zaļa un spēcinoša pavasara zupa ar cukīni, brokoļiem un zaļo kale kāpostu. Pikantas garšas notis tai piešķirs ingvers, ķiploki un kurkuma.
Nūdeļu zupa ar zirnīšiem
Gardā nūdeļu zupa ar zaļo zirnīšu pākstīm un citiem dārzeņiem. Ātrām un gardām pusdienām.
Aukstā zupa ar āboliem, redīsiem un piparmētrām
Pavasarī organisms ir izslāpis pēc svaigām, vieglām un jaunām garšām. Izmēģini ļoti atsvaidzinošu aukstās zupas versiju – ar gurķiem, āboliem, redīsiem un piparmētrām, kas papildināta ar ķiploka asumiņu.
Makaroni ar garnelēm un zirnīšiem
Ļoti ātri pagatavojama un garšām bagātīga makaronu maltīte ar garnelēm un zaļiem zirnīšiem. Tas viss šķīvī mīsies ar skābeno citronu un sāļo cieto sieru.
Kartupeļu un puravu zupa ar lasi
Sātīga un garda zupa ar kartupeļiem, puraviem un lasi. Pasniedz, kamēr vēl karsta, ar krietnu ēdamkaroti skābā krējuma.
Ātrie makaroni ar pupiņām un tomātiem
Ātri pagatavojami makaroni ar pupiņām, tomātiem un oregano – gardai un sātīgai pusdienu maltītei. Kapāti pētersīļi un rīvēts siers šim pastas ēdienam piešķir vēl labāku garšu.
Sātīgie vistas girosa un šampinjonu salāti ar sieru
Lieliski, pikanti vistas girosa–šampinjonu salāti ar sieru un marinētiem gurķiem.
Cepampapīrā pagatavota forele ar burkāniem un seleriju
Ātrai zivju maltītei – cepampapīra tīstoklītī pagatavoti foreles steiki ar burkāniem un seleriju kātiem. Ļoti vienkārši un gardi!
Sulīgās vistas gaļas un biezpiena kotletītes ar citronu un piparmētru
"Kotletes sanāk debešķīgi maigas, mīkstas, sulīgas. Pateicoties cepšanai cepeškrāsnī, tur arī nav pievienotas liekas taukvielas. Un smalkās citrona un piparmētras notis... mmmmm... neuzbāzīgas, bet piešķir dikti feinas garšas nianses. Biezpiens nemaz nav jūtams, tikai ļoti maiga vistas gaļas garša." Savu gardo vistas–biezpiena kotletīšu recepti komentē bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.
Kartupeļu pankūkas ar sieru un mārrutku-ābolu mērci
Kartupeļu pankūkas ir īstens komforta ēdiens. Atsauc atmiņā bērnību, neliek lauzīt galvu, kā gatavot, jo ir teju neiespējami izcept negaršīgas kartupeļu pankūkas.
Ātrā biešu zupa ar frikadelēm
Biešu zupa ar frikadelēm – ātri pagatavojamai un sildošai maltītei.