Pirms ķerties pie cepšanas, vērts atkārtot svarīgāko. Ja gaļu marinē pats, vienmēr konsultējies ar miesnieku veikalā vai tirgū, lai tiktu pie vislabākajiem gabaliņiem. Tā kā cūkgaļa ir vispopulārākā izvēle, tad ielāgo – šašlikam derēs kakla karbonāde, pleca daļa, kā arī pakaļējās daļas izcirtumi. Un vienmēr atceries par taukumiņu – speķa gabaliņi nodrošinās to, ka gaļa būs sulīga. Tas attiecas arī uz vistu – sulīgākam rezultātam labāk izvēlies ne fileju, bet atkaulotus vistu šķiņķīšus.
Ja vistas vai tītara šašliks arī bez īpašas apstrādes būs mīksts un viegli nokožams, tad, gatavojot šašliku no cūkas, jēra vai medījuma gaļas, svarīgi ir gabaliņus negriezt pārlieku sīki un, pēc izvēlēto marinādes sastāvdaļu pievienošanas, gaļu ar rokām "sirsnīgi" izmasēt, veltot šim procesam vismaz 5-10 minūtes sava dārgā laika.