Ziedkāposta gatavošana it nemaz nav sarežģīta – to var izcept gan veselu, gan izsautēt tā "ziediņus" (gabaliņus), gan sacept rīvmaizē gluži kā šniceli. Tā kā ziedkāpostus nav ilgi jāgatavo, no tiem sanāks ļoti gardi ātrie sacepumi, ar kuriem pabarot lielāku ēdāju bariņu. Bet, ja gribas galdā celt ko neparastāku – izcep cepeškrāsnī veselu ziedkāposta galviņu, kas iepriekš nedaudz novārīta buljonā vai garšvielās.
Tāpat ziedkāposts ir dikti gards arī sasmalcinātā veidā – tas noderēs kā piedeva gaļas maltītēm, piemēram, rīsu vietā. Bet apņēmīgākie var sasmalcināto ziedkāpostu izmantot pat par picas pamatni.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit