Lai gan olbaltumu gardumu gatavošana var likties sarežģīta, tā it nemaz nav. Svarīgākais šajā darbiņā – sakult stingrus olu baltumus, kas turētos pie bļodas pat tad, kad tā apgāzta. Pēc tam jau atliek vien olu masu vai nu sapildīt konditorejas tūtā un izspiest cepumu formiņas, vai izklāt lielā kūkas pamatnes izskatā, lai pagatavotu grezno "Pavlovas" kūku. Turklāt izceptie bezē iegūs citādāku garšu, ja "mīklu" papildināsi ar kakao, kādu norīvētu citrusaugļa miziņu vai citām piedevām. Gatavos bezē cepumiņus papildini ar kādu siera krēmu, ruletē ievīsti laima krēmu, bet "Pavlovu" papildini ar putukrējumu un ogām. Dzīvo garšīgi!
'Cielaviņas' vainags ar šokolādes krēmu
Nereti "Cielaviņas" tipa kūkas grūti sagriezt, tāpēc piedāvājam olbaltumu izcept vainaga formā, tad nogriezt katram gabaliņu itin nemaz nebūt grūti. Ja esi šokolādes cienītājs un dievini bezē un lazdu riekstus, šī kūka, kas to apvieno, palutinās lielākos saldummīļus.
Bezē cepumi ar rīvētu šokolādi
Ak, kraukšķīgie un gaisīgie putotā olbaltuma cepumiņi! Bezē, kas paši kūst uz mēles. Patiesībā pievienotā šokolāde cepumu garšu gandrīz neietekmē, toties ļoti atsvaidzina to izskatu!
Fiksais bezē un putukrējuma deserts ar mellenēm
Ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti gards deserts. Putukrējuma un bezē cepumu slāņi mīsies ar gardajām mellenēm. Ja ir vēlēšanās, melleņu vietā var izmantot arī citas ogas.
Bezē rulete ar laima krēmu
Salda olbaltumu biskvīta gaisīgā rulete ar skābenu laima putukrējuma pildījumu. Mutē izkusīs katrs gabaliņš, jo īpaši, ja baudīts kopā ar gardu tējas vai kafijas tasi.
Kā mikroviļņu krāsnī zibenīgi izcept trauslus un gardus bezē cepumiņus
Trauslie un gaisīgie bezē cepumiņi ir gardēžu iecienīts našķis, kas patīkami nokraukšķ un tad vien kūst mutē, uzdzerot malciņu siltas tējas vai aromātiskas kafijas. Daudzus no šī kāruma gatavošanas attur bailes no neizdošanās, bet izrādās, ka ir risinājums – lasītāja Dzintra Kalniņa atklāj, ka gardus bezē cepumiņus pavisam vienkārši un ātri var izcept arī mikroviļņu krāsnī.
'Pavlovas' kūciņas ar kivi
Grēcīgi gardās mazās "Pavlovas" kūkas ar putukrējumu un kivi gabaliņiem. Pasniedz svētku reizēs kā individuālas kūciņas ēdājiem.
Mini 'Cielaviņas' jeb 'Pavlovas' ar šokolādes krēmu un dzērvenēm
Dzimšanas dienas vairumam saistās tieši ar bagātīgās ''Cielaviņas'' kūkas nobaudīšanu. Tad nu arī es nolēmu savos svētkos kolēģus iepriecināt ar šo visiem labi zināmo našķi nedaudz mainītā versijā, bet, kā ēdāji atzina, noteikti ne sliktākā. Protams, vieglāk jau nopirkt veikalā gatavu kūku, tomēr šīs ēdāju acīs iegūs pavisam citu vērtību.
Mini 'Pavlovas' kūciņas ar sezonas ogām
Mazās "Pavlovas" kūkas būs vasarīga izvēle saldiem svētku mirkļiem. Papildini kraukšķīgo bezē ar putukrējumu un sezonas ogām, lai iegūtu gardumu, kas priecēs gan acis, gan izcili garšos.
Fiksais deserts no bezē un saldētām ogām
Šis ir deserts, ko ērti pagatavot reizēs, kad gaidāmi pēkšņi viesi vai arī pašiem jādodas ciemos, bet ar veikalā pirktu kūku negribas samierināties. Gardais ogu un bezē saldais pazudīs neticamā ātrumā, un skaidrs, ka ar vienu porciju nepietiks.
Divu veidu paukšķīgie bezē – ar kokosriekstu vai šokolādes skaidiņām
Bezē cepumi ir vieni no retajiem, kuru pagatavošanai nevajadz daudz sastāvdaļu. Ja mājās ir kaut olas un cukurs, jau sanāks debešķīgi kārumi.
Ābolkūka ar bezē 'cepurīti'
Garda un rudenīga ābolkūka ar gaisīgu bezē virskārtu, ko Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska. Šī ir viena no receptēm, kas piedalījās Cālis.lv un Zoombook rīkotajā recepšu konkursā.
Saldie bezē cepumi
Tik skaisti un gardi – bezē cepumi, kas izzīmēti sirdīs un lāsītēs. Būs lieliski īpašiem gadījumiem, mājās gatavotām dāvanām vai tematiskām ballītēm.
Mutē kūstošas meringu bučas ar svaigā siera un rabarberu pildījumu
Fantastiski gardi meringu cepumi, kas pildīti ar saputotu svaigo sieru, kurā iemaisīti pavasara gardākie vēstneši – rabarberi. No nepieciešamajām sastāvdaļām sanāks aptuveni 30 gardās bučas. Brīdinām, šie saldumi būs tik gardi, ka gribēsies vēl un vēl!
Gaisīgā 'Pavlova' ar svaigām ogām
Valentīndienai, šķiet, nav nekā piemērotāka saldās kāres remdināšanai par gaisīgo un uz mēles kūstošo "Pavlovu". Ja vairies no šīs kūkas gatavošanas, jo process šķiet sarežģīts, tad pēdējais laiks lauzt šo pieņēmumu, jo tas pavisam neatbilst patiesībai. Pārliecinies par to pats!
Klasiskie franču cepumi – meringi
Viena no olbaltumu cepumu klasiskākajām receptēm - meringi, kuri ir pamats ne tikai pavlovas kūkām, bet arī var tikt izmantoti kā lielisks kūkas rotājums, ja tos cep pavisam nelielus. Un nevajag baidīties no ilgā gatavošanas laika, jo kad tie ir gatavi, tie ir neticami gardi!
Bezē rulete ar šokolādes krēmu
Kad gavēnis beidzies, var sevi palutināt ar kādu kārumu. Bezē rulete prasīs zināmas iemaņas un roku veiklību, bet rezultāts pārspēs visu gaidīto! Izmēģini!
Bezē rulete ar iebiezinātā piena un piparmētru krēmu
Saldi kraukšķīga bezē rulete ar kārdinošu iebiezinātā piena krēma pildījumu, turklāt šo jau tā bagātīgo garšu buķeti papildina arī rīvēta piparmētru šokolāde. Īsti svētki! Īsts baudījums!
Video: Biezpiena kūka ar kraukšķīgu bezē garoziņu
Garda jo garda un ģeniāli vienkārši pagatavojama biezpienkūka ar kraukšķīgu bezē garoziņu no Mušmiru ielas recepšu krājumiem.
Mājas torte 'Cielaviņa' ar lazdu riekstiem un granātābola sēkliņām
Ja tiktu veidots pašmāju iecienītāko kūku tops, "Cielaviņa" tajā noteikti ieņemtu godalgotu vietu, jo leģendāro torti ar kraukšķīgu riekstu bezē pamatni un bagātīgu šokolādes krēmu ir iecienījuši ļoti daudzi gardēži. Savu "Cielaviņas" versiju piedāvā mūsu lasītāja Maija Minskere.
Kārtainā 'Pavlova' ar zemenēm un avenēm
Kad mājās uzradās brīvībā turētu vistu olas, nolēmu, ka īstais brīdis saņemties un pagatavot "Pavlovu". Izrādījās, ka tas nev nemaz tik sarežģīti. Kūka ir ļoti viegla, gaisīga un īsteni vasarīga, jo to var papildināt ar dažādām sezonā pieejamām ogām. Oriģinālā "Pavlova" tiek dekorēta ar zemenēm vai kivi, es šoreiz izvēlējos zemenes un avenes, bet tu vari izmantot jebkuras ogas, kas garšo vislabāk," tā savu veikumu komentē receptes autore Žaklīna Hermane.