tasty - 1038
Foto: Shutterstock
Bezē ir pierādījums tam, ka mākoņus var arī apēst – vismaz gaisīgus olu baltuma mākoņus, kas rūpīgi saputoti un izcepti ar pietāti. Cepumiņi, kārdinošas ruletes un pat mazas, skaistas "Cielaviņas" – visu šo gardumu pamatā ir mutē kūstošs olbaltuma cepums vai biskvīts. Tāpēc, lai padarītu saulainu svētdienu vēl burvīgāku, izvēlējāmies 20 gardas receptes taviem gatavošanas priekiem!

Lai gan olbaltumu gardumu gatavošana var likties sarežģīta, tā it nemaz nav. Svarīgākais šajā darbiņā – sakult stingrus olu baltumus, kas turētos pie bļodas pat tad, kad tā apgāzta. Pēc tam jau atliek vien olu masu vai nu sapildīt konditorejas tūtā un izspiest cepumu formiņas, vai izklāt lielā kūkas pamatnes izskatā, lai pagatavotu grezno "Pavlovas" kūku. Turklāt izceptie bezē iegūs citādāku garšu, ja "mīklu" papildināsi ar kakao, kādu norīvētu citrusaugļa miziņu vai citām piedevām. Gatavos bezē cepumiņus papildini ar kādu siera krēmu, ruletē ievīsti laima krēmu, bet "Pavlovu" papildini ar putukrējumu un ogām. Dzīvo garšīgi!

'Cielaviņas' vainags ar šokolādes krēmu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!