Piemēram, sablenderējot kūpinātu lasi ar krēmsieru, iegūsi ļoti gardu smēriņu, ko vari ziest gan uz vafelēm, gan sāļajiem krekeriem vai grauzdētas bagetes šķēlēm. Papildini šo kompozīciju ar pāris sulīgiem sarkanajiem ikriem, krešu dīgstiem un pāris pilieniem atsvaidzinošas citronu sulas. Kurš gan spēs atteikties no šādas garšu kombinācijas?
Lasis, papildināts ar dažādām citām sastāvdaļām, lieti noder arī pildīšanai lavaša rullīšos vai plānajās pankūkās. Īpaši lieliski laša izsmalcināto garšu papildina avokado un, protams, olas, bez kurām Lieldienās nu nekādi neiztikt.
Ja vēlies celt galdā ko pikantāku, tad pagatavo gardo laša tartaru, papildinot to ar kapātām zaļajām olīvām, kaperiem un pāris pilieniem "Tobasco" mērces ( to vari aizstāt arī ar Vusteras mērci).
Īpaši smalkus viesus vari pārsteigt ar restorāna cienīgu variāciju par lašmaizīšu tēmu, kraukšķīgas salātlapas, plānas laša šķēlītes un krēmīgu avokado vai gvakamoles mērci sapildot kruasāna iegriezumā.
Garšīgas un priecīgas tev šīs Lieldienas!
Lavašs ar lasi, gurķi, sezonas zaļumiem un krēmsieru
Viegla maltīte kā ikdienai, tā svētku reizēm, kad jāpabaro viesi ar ko interesantu un rokās paņemamu. Ja gadās, ka bērni pārnāk no skolas izsalkuši, šī būs īstā maltīte, ar ko viņus ātri pamielot, jo gatavošana aizņems vien 10 minūtes. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rimi" gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.
Neaizmirstamā klasika – uzkoda ar mazsālītu lasi
Lašmaizītes patiesi ir neizbēgama klasika ne uz viena vien svētku galda, taču arī šo klasiku var pasniegt kā oriģinālāk, un šajā gadījumā maizcepums ir kā radīts šādam eksperimentam, kas nepavisam neliks vilties. Arī šajā receptē var vadīties pēc garšu kārpiņu labpatikas un izmantot gan rudzu, gan arī sēklu un jūras sāls "Selga Nature" maizcepumus.
Olu kultenis ar kūpinātu lasi, pasniegts uz grauzdiņa
Kā iesākt dienu lieliski? Pagatavojot ideālu olu kulteni, kas kusīs mutē. Pasniedz to ar kūpinātu lasi uz grauzdiņa, lai būtu ērtāka ēšana.
Mazās beigeļu maizītes ar dažādiem garnējumiem
Sviestmaizītes ar ļoti gardiem garnējumiem, kuras baudīt visas dienas garumā. Beigeļu maizītes ir pavisam ērtas ēšanai, tāpēc tās būs lieliski piemērotas arī reizēs, kad jāpacienā viesi. Varēsi izdabāt katra gaumei ar dažādajiem garnējumiem – olu, gurķu, vistas, krabju gaļas vai gardā laša.
Laša tartars ar avokado un vārītu paipalu olu
Skaists galda papildinājums – vienkārši pagatavojams laša tartars ar avokado un paipalu olu.
Lavašs ar lasi un olīvām
Čiks un gatavs!
Kūpināta laša krēmsiers
Smēriņš ziešanai uz maizītēm vai pasniegšanai uzkodu platē – pašu sajaukts krēmsiers ar kūpinātu lasi un citām piedevām. Ja vēlies, lai laša gabaliņi krēmsierā būtu jo īpaši smalki, sastāvdaļas maisi virtuves kombainā.
Lašmaizītes ar gvakamoli un kresēm
Kam gan negaršo lašmaizītes? Šoreiz piedāvājam lašmaizītes ar gvakamoli un diedzētām kresēm.
Pankūku rullīši ar lasi
Pasniedz plānās pankūkas citādāk kā ierasts - pagatavo pankūku rullīšus ar svaigo sieru un mazsālītu lasi. Garšo tikpat labi, kā izskatās!
Laša rullīši ar kaperiem un rukolu
Restorāna cienīga maltīte, kuru vari pagatavot mājās un būt īsts šefpavārs! Nelielās laša ruletītes noteikti izpelnīsies atzinību no ēdājiem. Bet garšas kārpiņas sajūsmā dancos, kad baudīsi lasi kopā ar kaperiem un rukolu.
Brokastu kruasāns ar kūpinātu lasi un avokado
Kruasāns jau tā garšo lieliski, bet ja to papildināsi ar kūpinātu lasi, kraukšķīgām salātlapām un krēmīga avokado šķēlītēm, baudījums būs patiesi neaizmirstams. Turklāt šo restorāna cienīgo ēdienu varēsi pagatavot vien pāris minūšu laikā.
Lavaša rullīši ar lasi, olu un sieru
Lavašs, sapildīts ar lasi, ceptu olu un siera gabaliņiem, būs ideāla maltīte līdzņemšanai vai pasniegšanai viesiem. Pievieno sastāvdaļām pašgatavotu humusu, lai padarītu maltīti vēl īpašāku.
Krēmsiera un kūpināta laša smēriņš maizītēm
Pikants kūpināta laša un krēmsiera smēriņš, kam pievienoti mārrutki. Interesanto "pastēti" zied starp pusdienu maizītēm vai pasniedz ar uzkodām.
Lavašs ar kūpinātu lasi, svaigo sieru un gurķiem
Kad gribas ko gardu uzkošanai vai pēc mirkļa ieradīsies ciemiņi, lavašs ir vispateicīgākā vienkāršā delikatese, ko zibenīgi pagatavot. Šoreiz – ar svaigo sieru, kūpinātu lasi un kraukšķīgiem gurķa gabaliņiem.
Laša smēriņš ar kraukšķīgām vafelēm
Krēmsiers ar kūpinātu lasi, dillēm un mazliet citrona. Ideāli piemērots uzkodu maizītēm vai sāļajām vafelēm. Recepti piedāvā raidījuma "Gatavo 3" kulināre Linda Vilmansone sadarbībā ar "Selga".
Karsti kūpināts lasis ar pumperniķeli
Vai atceries, kā garšo saldais, biezais un mīkstais cepums – pumperniķelis? Izrādās, tas lieliski saskanēs ar kūpinātu lasi, ja vien prasmīgi pagatavosi. Īpaši Tasty.lv restorāna Kaļķu Vārti pavārs Haralds Saušs radījis uzkodu, kas lieliski piestāvēs ballītei ar reibinošiem dzērieniem, piemēram, degvīnu. "Neparastu garšu meklētājiem degvīns kopā ar izteiksmīgo kūpinājumu un rapsi neliks vilties," norāda Haralds.
Sviestmaize ar biezpienu un kūpinātu lasi
Lieliska un kārdinoša sviestmaize, kas stiprinās brokastīs un dos enerģiju uzsākt dienu. Veselīgākām brokastīm izvēlies graudu maizi.