kruasāns ar lasi un avokado brokastis ēdiens
Foto: Shutterstock
Plānojot svētku mielastu, nereti tieši uzkodas ir "klupšanas akmens", un nākas krietni nopūlēties, domājot neikdienišķākus risinājumus, kā palutināt pie galda sēdošo viesu izlepušās garšas kārpiņas. Lašmaizītes ir drošs un pārbaudīts variants – tās ir ātri pagatavojamas un vienmēr pazūd no galda zibenīgā ātrumā. Šīm klasiskajām svētku uzkodām ir tikai viens mīnuss – ar lašmaizītēm tu nevienu nepārsteigsi. Bet ja nu tomēr? Mēs padomājām un atradām 17 mazāk ierastus risinājumus, kā lasim ierādīt pelnīto goda vietu uz svinību galda.

Piemēram, sablenderējot kūpinātu lasi ar krēmsieru, iegūsi ļoti gardu smēriņu, ko vari ziest gan uz vafelēm, gan sāļajiem krekeriem vai grauzdētas bagetes šķēlēm. Papildini šo kompozīciju ar pāris sulīgiem sarkanajiem ikriem, krešu dīgstiem un pāris pilieniem atsvaidzinošas citronu sulas. Kurš gan spēs atteikties no šādas garšu kombinācijas?

Lasis, papildināts ar dažādām citām sastāvdaļām, lieti noder arī pildīšanai lavaša rullīšos vai plānajās pankūkās. Īpaši lieliski laša izsmalcināto garšu papildina avokado un, protams, olas, bez kurām Lieldienās nu nekādi neiztikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!