Lielākam ēdāju pulciņam noderēs kāda vesela zivs, piemēram, lasis, forele, jūras asaris vai pāris butes. Tās pirms tam atliks izķidāt, nedaudz iemarinēt (pietiks ar 15 minūtēm), apkaisīt ar garšvielām un ielikt krāsnī. Lasim jo īpaši piestāvēs zaļās tējas lapiņas, bet jūras asarī veic slīpus iegriezumus un tajos saliec citrona šķēlītes labākai garšai. Tāpat par sulīgu zivi vienmēr gādās slepenais ierocis – sāls mētelītis. Zem tā zivs krāsnī pamatīgi pagatavosies un iegūs garšu.
Bet, ja esi apņēmies katram ēdājam pasniegt individuālu zivs gabaliņus, iesakām laša vai foreles steikus un filejas ievīstīt cepampapīra vai folijas pauniņās. Tajās zivi var cept kopā ar kādu dārzeņa gabaliņu, piemēram, burkāniem un jaunajiem kartupelīšiem. Tāpat vienmēr pateicīga izvēle būs zandarts vai kāda cita baltās filejas zivs, kas lieliski garšos kopā ar svaigajiem salātiem. Lai gardi un priecīgi svētki!
Cepampapīrā pagatavota forele ar burkāniem un seleriju
Ātrai zivju maltītei – cepampapīra tīstoklītī pagatavoti foreles steiki ar burkāniem un seleriju kātiem. Ļoti vienkārši un gardi!
Sulīgs, sālī cepts lasis svētku galdam
Pavisam vienkārši pagatavojams, bet ļoti sulīgs un gards sālī cepts lasis. Izcils rezultāts bez īpašas piepūles un laikietilpīgiem sagatavošanas darbiem.
Zaļajā tējā cepts lasis no Džeimija Olivera veselīgo recepšu krājumiem
Lasi iespējams pagatavot ne tikai izcili gardi, bet arī veselīgi. Veselīgs un sabalansēts ēdiens ir viens no nosacījumiem, lai nodzīvotu garu un piepildītu mūžu, saglabājot možu garu arī sirmā vecumā, ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers.
Krāsnī cepts lasis ar pesto
Cepeškrāsnī pagatavots lasis ar gardu pesto un rīvmaizes "cepurīti". Zivs gabaliņus pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem un salātiem.
Sāls kažokā cepta zivs
Ja vēlas mazliet netradicionāli pasniegt zivi, to var guldīt sāls gultā un cept. Garšos lieliski un itin nemaz nebūs sāļa! Ar norādītajiem produktu daudzumiem pietiks četru cilvēku ģimenei.
Krāsnī ceptas laša pauniņas
Sulīgas laša filejas, kas cepoties uzņems citrona un zaļumu aromātus. Cepšanas brīdī sāli nepievieno, to katrs ēdājs pievieno pēc saviem ieskatiem.
Cepeškrāsnī cepta zivs kurzemnieku gaumē
Viss ģeniālais ir vienkāršs. Pagatavo savu iecienīto zivi, to papildinot ar Santa Maria piedevu zivīkm ar citronu vai dillēm, kā arī sviesta piciņu. Šādi var gatavot teju jebkuru zivi - lasi, foreli, paliju.
Krāsnī ceptas butes ar dzērveņu čatniju
Vienkārša cepta bute ir visgaršīgākā, to praktiski nav iespējams sabojāt (ja vienīgi pārcepot)!
Zandarta fileja ar sviesta-mārrutku mērci un jaunajiem dārzeņiem
Sviests lieliski sader ar mārrutkiem - maigais kopā ar stipro padara zivs garšu pilnīgu un aromātisku. Pasniedz kopā ar sautētiem dārzeņiem pēc savas gaumes, un tavs šķīvis būs krāsu un aromātu pilns. Recepti piedāvā Linda Telgrena, kulinārā bloga "LindasVirtuve.lv" autore.
Cepts lasis medus un sinepju marinādē
Zivju ēdienu klasika ir lasis, taču medus un sinepes noteikti nav tā populārākā kombinācija, bet, kas noteikti pelnījusi lielāku slavu. Patīkamais saldums un pikantums rada lielisku garšu buķeti, radot restorāna cienīgu maltīti, kuru var pagatavot ikviens.
Kaislīgā makšķernieka foreles cepeškrāsnī
Šī ir ārkārtīgi viegla un ātra recepte, ar kuru iepriecināt visus mājiniekus. Foreles ne tikai izdosies gardas, un saglabās visas zivij vērtīgās īpašības, bet virtuvē nebūs jāpavada stundām ilgs laiks.
Cepts jūras asaris ar fenheli un ķirštomātiem
Skaidrs, ka zivis ikdienā mēs ēdam mazāk, nekā vajadzētu, tāpēc šī viegli īstenojamā recepte ir vēl viens atgādinājums tam, ka zivis var pagatavot ļoti dažādi un garšīgi. Šai receptei piemīt Vidusjūras noskaņa, ko piešķir pesto, ķirštomāti un olīvas, tāpēc tā lieliski piestāv šai sezonai, kad saules siltums mūs vēl pilnībā nelutina.