Tā kā Lielās talka paredzēta jau 22. aprīlī, vērts domāt ne vien par to, kuru pagalma vai parka stūrīti sakopt, bet arī – kā talkotājus pabarot pēc smagā darba. Līdzi paņemts grils vai kāds liels zupas katls, ko uzkarināt virs ugunskura, darīs brīnumus. Varēsi sacept ne vien gaļu, bet izvārīt spēcinošu virumu, kas sildīs čaklo palīgu punčus.
Ja nav bail no milzīga katla un ugunskura siltuma, tad šādā veidā gatavota zupa noteikti būs visgardākais, kas ēsts. Pirms tam gan sagatavo visu nepieciešamo, lai izbraukumā nebūtu jāmeklē kartupeļu mizojamie nazīši un citas lietas. Dārzeņus sagriez jau gabaliņos, nodrošinies ar kādu dzeramā ūdens bunduli zupas šķidrumam, bet gaļu jau laikus sadali porcijās. "Tasty" iesaka svaigā gaisā pamēģināt vārīt vienkāršu zupu ar sēnēm – ja krājumos ir marinēto, sālīto vai saldēto sēņu burciņas, tad to saturu atliks vienkārši sabērt katlā un viss.
Zināms, ka viscītīgākie talkotāji parasti neatsakās no kāda karsta gaļas gabaliņa. Līdzņemšanai jau iepriekšējā vakarā vari iemarinēt kādu cūkgaļas šašliku vai gardās ribiņas. Pateicīgs variants būs maltās gaļas kebabi – tos atsevišķās porcijās atliks vien salikt uz bambusa iesmiņiem. Pēc talkošanas būs jāiekur vien grils un jāsaliek iesmiņi uz restītēm. Lai veiksmīga talkošana un gardas pusdienas!
Liellopa gaļas un dārzeņu gulašs
Liellopa gaļas un dārzeņu gulašs izcilai ikdienas maltītei.
Sātīgā ungāru gulašzupa
Tradicionālā ungāru gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēsi iztikt bez pamatēdiena.
Piparotie sinepju kebabi
Liellopa gaļas kebabs viegli pikantā marinādē. Grilē uz karstām oglēm vai cepeškrāsnī, grila režīmā. Pasniedz ar lapu salātiem.
Cūkgaļas šašliks ātrajā sīpolu marinādē
Vienalga, vai šašlika cepšana būtu par godu Līgo svētkie, vai dārza ballītei, labi iemarinēta un izcepta gaļa būs kā punktiņš uz ''i'' gaidītajā pasākumā, turklāt neviens veikalā pirktais šašliks neizkonkurēs paša gatavoto, tāpēc izmēģini ''Lage Ko'' ražošanas vadītāja Riharda Leiskina piedāvāto recepti.
Virs ugunskura vārīta zivju zupa zaļumos
Zivju zupa ir jāvāra uz ļoti lēnas uguns, tieši tādēļ zivju zupa virs ugunskura sanāk tik ļoti garda. Un, protams, zivju zupa vārīta virs ugunskura nozīmē, ka zivis ir tikko noķertas. Lielas zivis sagriež gabalos, bet vidēji lielas vai mazākās vāra veselas. Vāra arī galvas, tikai jāizņem žaunas, jo tās buljonu padara rūgtu. Ja zivis ir sīkas, tad ūdeni vispirms katlā uzvāra. Ja zivis ir lielas, tad tās liek katlā, aplejot ar aukstu ūdeni, un vāra.
Grilēti liellopa maltās gaļas iesmiņi
Liellopa maltās gaļas kebabi, kas gatavoti uz bambusa iesmiņiem, ir ne tikai vienkāršs veids, kā pasniegt gardu gaļas maltīti, bet arī ērts ēšanai. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar svaigiem dārzeņiem, garšvielām bagātu tomātu vai krējuma mērci, un citiem piknika galda labumiem.
Ātrais rasoļņiks – gurķu zupa ar gaļu
Skābētu gurķu zupa ar grūbām – vienkāršotais rasoļņiks.
Kaltētu sēņu zupa
Kaltētu sēņu zupa – ziemas vakaru rudenīgai garšai.
Cūkas ribiņas ar pikantu mērci
Viegli pikantas cūkgaļas ribiņas ar saldeni skābu, biezu mērci. Ēd ribiņas tāpat vai pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.
Desiņas bekona 'kažociņā'
"Pēc šīs receptes ļoti garšīgas sanāk pat pašas vienkāršākās desiņas. Bet, ja jums būs desiņas no īstas gaļas, rezultāts būs vienkārši fantastisks! Un nav svarīgi, no kādas gaļas – vistas, cūkgaļas vai jēra, šajā gadījumā der viss!" raksta receptes autore Viktorija.
Jēra ļuļa - kebabs
Grilēts ļuļa kebabs no jēra gaļas - labākajās Kaukāza tradīcijās.
Ātrā soļanka ar kāpostiem un desiņām
Kad ģimene pieprasa soļanku, bet nav laika vārīt buljonu un "ķēpāties", sagatavojot nieres, vāru vienkāršotu soļankas variantu. Lielais katls ar gardu, dūšu piesienošu zupu ir gatavs jau nepilnas stundas laikā, turklāt nākamajā dienā soļanka garšo vēl labāk.