Tā kā Lielās talka paredzēta jau 22. aprīlī, vērts domāt ne vien par to, kuru pagalma vai parka stūrīti sakopt, bet arī – kā talkotājus pabarot pēc smagā darba. Līdzi paņemts grils vai kāds liels zupas katls, ko uzkarināt virs ugunskura, darīs brīnumus. Varēsi sacept ne vien gaļu, bet izvārīt spēcinošu virumu, kas sildīs čaklo palīgu punčus.
Ja nav bail no milzīga katla un ugunskura siltuma, tad šādā veidā gatavota zupa noteikti būs visgardākais, kas ēsts. Pirms tam gan sagatavo visu nepieciešamo, lai izbraukumā nebūtu jāmeklē kartupeļu mizojamie nazīši un citas lietas. Dārzeņus sagriez jau gabaliņos, nodrošinies ar kādu dzeramā ūdens bunduli zupas šķidrumam, bet gaļu jau laikus sadali porcijās. "Tasty" iesaka svaigā gaisā pamēģināt vārīt vienkāršu zupu ar sēnēm – ja krājumos ir marinēto, sālīto vai saldēto sēņu burciņas, tad to saturu atliks vienkārši sabērt katlā un viss.
Zināms, ka viscītīgākie talkotāji parasti neatsakās no kāda karsta gaļas gabaliņa. Līdzņemšanai jau iepriekšējā vakarā vari iemarinēt kādu cūkgaļas šašliku vai gardās ribiņas. Pateicīgs variants būs maltās gaļas kebabi – tos atsevišķās porcijās atliks vien salikt uz bambusa iesmiņiem. Pēc talkošanas būs jāiekur vien grils un jāsaliek iesmiņi uz restītēm. Lai veiksmīga talkošana un gardas pusdienas!