enčiladas tortiljas meksikāņu virtuve ballīte uzkodas
Foto: Shutterstock
Meksikāņu virtuve ir interesantām garšām un košām sastāvdaļām bagāta – sarkanie čili un paprika, zaļais avokado un dzeltenā kukurūza zīmē skaistu varavīksni mūsu šķīvjos. Ja mājās ir dažas tortiljas plāksnītes, garda pusdienu maltīte būs gatava vienā mirklī, ja vien ļausies improvizācijai un sapildīsi plānajā maizītē, ko vien sirds kāro. Bet kā neapmaldīties ēdienu nosaukumos?

Tortilja ir ne tikai veselīga alternatīva maizei, bet arī pamata sastāvdaļa tradicionālajiem meksikāņu ēdieniem – burito, kesadiljai, fahitai, tako un enčiladai. Kā šie ēdieni atšķiras, skaidro restorāna "Tex-Mex Republic" pārtikas tehnoloģe Aija Ruzaiķe.

"Atšķirība starp šiem Meksikas ēdieniem meklējama pildījumā, tortiljas veidā (kviešu vai kukurūzas) un lielumā, kā arī pagatavošanas metodē," saka Ruzaiķe un sniedz ieskatu, lai katrs atrastu savai gaumei piemērotāko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!