vistas šašliks
Foto: Shutterstock
Viens no populārākajiem uz grila gatavotiem ēdieniem ir vistas gaļas šašliks. Kādēļ tas tā? Jo vistas gaļa ir figūrai draudzīga, salīdzinoši lēta un ļoti ātri pagatavojama. Vēl viena no šīs gaļas priekšrocībām ir tā, ka to nav iepriekš stundām ilgi jāmarinē. Prasmīgi pagatavots vistas šašliks ir maigs un ļoti sulīgs, tādēļ būs lieliska izvēle maltītei, kurā piedalās arī mazie gardēži.

Ja vēlies, lai vistas šašliks ir pēc iespējas liesāks un satur mazāk kaloriju, gatavo to no vistas filejas un marinādei izmanto tādus produktus kā dažāda veida citrusaugļi, ķiploki, ābolu vai granātābolu sula, paniņas, airāns vai gāzēts minerālūdens.

Lieliski garšos arī rīvētos sīpolos marinēta vistiņa, kas papildināta ar sīki kapātām dillēm, pētersīļiem vai kinzu. Īsta vistas marināžu klasika ir arī sojas mērce, medus un sinepes – šādā maisījumā apviļātus vistas gabaliņus jau uzreiz vari spraust uz iesmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!