4. maijā aicinām rotāt galdu ar nule kā izgludinātu galdautu, lai kopā ģimeni ieturētu gardu, kopīgi sarūpētu maltīti. Plašu recepšu klāstu patriotiskiem svētkiem meklē te, bet zemāk atradīsi latviskām garšām bagātu salātu receptes, ko iekļaut mūsu valsts svētku dienas ēdienkartē.
Viens no latviskākajiem produktiem – gan garšas, gan krāsas ziņā – nenoliedzami ir bietes. No tām, pamīšus ar kazas sieru, vari pagatavot gan sarkani baltus tornīšus, gan tradicionālo vinegretu – ar olu un siļķi, gan neparastu ruleti jeb "kažoku" bez siļķes.
Arī ķiploku grauzdiņi ir varen latviska uzkoda, tādēļ maija saulītē izeļam no "Tasty" recepšu krājumiem arī divas sātīgu grauzdiņu kārtojumu receptes, kas būs kā radītas tiem, kas uzskata, ka uz kārtīga svinību galda nav vietas pliekaniem lapu salātiem.