biezpienmaizītes
Foto: Shutterstock
Tu taču piekritīsi, ka no kārdinošām biezpienmaizītēm attiekties ir teju neiespējamā misija, jo tās ir tik mīlīgi apaļas, siltas, mājīgas un ļoti gardas. Arī cukuroti biezpiena cepumiņi un biezpiena-medus kēksiņi, kas papildināti ar skābenu citronu krēmu tā vien prasās tikt pēc iespējas ātrāk uzkosti uz kārā zoba. Savukārt īsteni saldummīļi novērtēs bērnības kārumu klasiku – ar šokolādi devīgi pārlietas cepumu mājiņas, kas ieskauj saldu biezpiena–putukrējuma pildījumu, kurā vietumis iemirdzas arī pa kādam krāsainam marmelādes gabaliņam. Nu, ko, ar mūsu biezpiena kārumu izlasi šīs brīvdienas būs ne vien garas, bet arī ļoti, ļoti saldas.

Biezpienu var uzskatīt par vienu no latviskākajiem produktiem. Tie, kam nācies ceļojot vai kādu citu iemeslu pēc ilgāku laiku atrasties ārpus dzimtenes robežām, noteikti var apliecināt, ka mūsu biezpiena analogu ārpus Latvijas robežām ne ar uguni nesameklēt.

Ja biezpiena skābenā garša tev ir pa prātam, tad ikdienas ēdienreizēs to vari baudīt dažādos veidos – gan ar lielākiem, gan mazākiem graudiņiem, gan treknāku, gan pavisam liesu. Bet, ja vēlies izmantot biezpienu saldo kārumu pagatavošanai, lai gatavais produkts būtu viendabīgāks, biezpienu pirms gatavošanas ieteicams saspaidīt ar dakšiņu vai – vēl labāk – izberzt caur sietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!