Biezpienu var uzskatīt par vienu no latviskākajiem produktiem. Tie, kam nācies ceļojot vai kādu citu iemeslu pēc ilgāku laiku atrasties ārpus dzimtenes robežām, noteikti var apliecināt, ka mūsu biezpiena analogu ārpus Latvijas robežām ne ar uguni nesameklēt.
Ja biezpiena skābenā garša tev ir pa prātam, tad ikdienas ēdienreizēs to vari baudīt dažādos veidos – gan ar lielākiem, gan mazākiem graudiņiem, gan treknāku, gan pavisam liesu. Bet, ja vēlies izmantot biezpienu saldo kārumu pagatavošanai, lai gatavais produkts būtu viendabīgāks, biezpienu pirms gatavošanas ieteicams saspaidīt ar dakšiņu vai – vēl labāk – izberzt caur sietu.
Iespējams, dietologi nebūs sajūsmā par mūsu viedokli, tomēr atļausimies apgalvot, ka biezpiena cepumi, biezpienmaizītes, kēksiņi un citi gardumi garšos daudz labāk, ja izmantosi biezpienu ar lielāku tauku saturu – garšas karpiņas ik pa laikam ir jāpalutina, turklāt ar saldumiem lielākoties tomēr nenašķojamies katru dienu.
Lai garšīgas brīvdienas!
Biezpiena cepumi 'austiņas'
Gardas biezpiena "austiņas" viesību galda kārumiem vai ēšanai pie kāda silta dzēriena.
Ātrās krāsnī ceptās biezpienmaizītes
Brokastīm vai launagam gardās krāsnī ceptas biezpienmaizītes – ātri un vienkārši pagatavojams našķis un lielisks veids, kā bērniem likt iemīlēt biezpienu.
Cukurotie biezpiena trīsstūrīši – 'zosu kājiņas'
Ļoti vienkārša un garšīga mājas cepumu recepte, kas neprasa daudz pūļu. Ātra gatavošana un neticami gards rezultāts - šos cepumus reizēm mēdz dēvēt par trīsstūrīšiem vai zosu kājiņām.
Krāsnī cepti āboli ar biezpienu
Karsti un ļoti smaržīgi ceptie āboli ar biezpienu. Īsteni rudenīgs našķis, ja prāto, kā notiesāt lielo ābolu ražu.
Ātrie biezpiena plācenīši jeb 'sirņiki'
Ātri pagatavojami biezpiena plācenīši jeb "sirņiki", ko vislabāk baudīt ar karoti skāba krējuma. Izmantojot tikai pāris katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas, drīz vien varēsi baudīt gardum gardas vakariņas.
Gardās cepumu mājiņas ar biezpiena–marmelādes pildījumu
Cepumu mājiņas ar biezpiena–marmelādes pildījumu un šokolādīgiem jumtiņiem ir daudzu kopš bērnības iecienīts gardums. Mazie gardēži būs īpaši priecīgi palīdzēt tev gatavot šo kārdinošo desertu.
Biezpiena un medus kēksiņi ar citronu krēmu
Gardi citronu kēksiņi ar medu un bez cukura. Kēksiņus grezno ar vieglo biezpiena krēmu un citronu miziņu skaidiņām. No dotā daudzuma iznāks 12 kēksiņi.
Biezpiena un auzu pārslu cepumi
Vienkārši biezpiena cepumiņi, kuriem miltu vietā izmanto auzu pārslas. Piemērotākas būs ātrvārāmās auzu pārslas, kas straujāk uzsūks biezpiena mitrumu.
Kārdinošās biezpienmaizītes
Rauga mīklas biezpienmaizītes ar kārdinošu pildījumu, kas garšos īpaši labi ar krūzīti silta kakao vai tējas.
Biezpiena cepumi 'Žagariņi'
Kas gan var būt gardāks par "Žagariņiem"? Iepriecini sevi un citus, pagatavojot šos cepumus, un izbaudi kopā ar tēju vai kafiju. No norādītajiem daudzumiem iegūsi aptuveni 100 cepumus.
Mīkstie biezpiena cepumi
Vienkārši biezpiena mīkstie cepumiņi, ne pārāk saldi un ne pārāk trekni. Neliels gardumiņš pie pēcpusdienas tējas. Var pasniegt arī ar medu vai ievārījumu.
Biezpiena mīklas pīrādziņi ar ievārījumu
Maigi, gaisīgi un garšīgi - biezpiena mīklas pīrādziņi ar ābolu ievārījumu. Ja nav ābolu ievārījuma, izvēlies citu - sev tīkamāko vai pieejamo!