Gardas plātsmaizes izdosies kā no vienkāršas mīklas, tā gaisīgas kefīra mīklas, kurā īpaši jauki iegrims rabarberu un citu augļu gabaliņi. Tāpat nesmādē saldētās ogas un pārber mīklas kārtu ar tām. Bet, ja ir vēlme eksperimentēt, noteikti izmanto ievārījumu vai, piemēram, citronu krēmu. Turklāt plātsmaize būs īpaši apetītlīga, ja pārkaisīsi to ar drumstalām, kas gatavotas no auksta sviesta, cukura un miltiem. Lai garšīgi!
Vienkāršā drumstalkūka ar upenēm no saldētavas krājumiem
Ja tā padomā, tad saldētavas tīrīšana ir visai patīkama nodarbe, ja pēc tās seko kaut kā garda pagatavošana. Šajā gadījumā upenes, kas tā arī lielāko daļu ziemas glabājās neskartas, nu gardu uzmanību izpelnas plātsmaizē. Vienkārši un garšīgi – vai vajag vēl kādu iemeslu receptes izmēģināšanai?
Rabarberu plātsmaize ar auzu pārslu drumstalām
"Brīvdienu rīts smaržo pēc kanēļa ar pašmāju jauno rabarberu skābumiņu un auzu pārslu drumstalām. Lielu kafijas krūzi un ceriņu aromātu, kas iezogas pa logu," brīvdienu recepšu konkursa pieteikumā raksta Agate.
Skābā krējuma un upeņu plātsmaize
Ja jāliek lietā jaunas iemaņas, kā ogas iekļaut saldajos, pagatavo šo vienkāršo plātsmaizi.
Plātsmaize ar drumstalām un plūmju ievārījumu
Garda un vienkārši pagatavojama plātsmaize ar plūmju ievārījumu un mandeļu skaidiņu drumstalām. Patīkamu garšu piešķirs ievārījuma saldums un mīklas sastāvā esošie mandeļu milti.
Citronu krēma plātsmaize ar drupačām
Burvīga siera kūka, kas cepta plātsmaizes formā un kuras skābeni saldo krēma slāni sedz saldās un mutē kūstošās sviesta drupačas.
Dateļu un ābolu drumstalkūka
Pavisam garda plātsmaize, kas pildīta ar datelēm un āboliem. Īpašu garšu pildījumam piešķir aromātiskās garšvielas, bet kraukšķīgumu – auzu pārslas, kas piejauktas miltu un sviesta mīklai.
Ātrā banānu plātsmaize
Salds našķis kārumniekiem - ātrā banānu plātsmaize.
Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem
Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem - labākais gardums rabarberu laikā.
Melleņu brokastu plātsmaize
Gadījumā, ja brīvdienu brokastīs vēlies baudīt ko gardāku par ierastajām pankūkām, izmēģini recepti, kas atsauks atmiņā pie vecvecākiem pavadītās sestdienas bērnībā.
Citronu plātsmaize ar vaniļu
"Mana februāra garša pilnīgi noteikti ir salda, kopš salīdzinoši neseniem laikiem Valentīna dienas kūkas un šokolādes, kopš bērnības - Meteņu pankūkas (augu jauktajā ģimenē un vecmāmiņa mācīja godāt senas tradīcijas), bet pēc tam - lielais Gavēnis līdz pat Lieldienām. Februāra recepšu konkursā gribu piedalīties ar citronu plātsmaizi, ko iemīlēju, ciemojoties pie draugiem Amerikā," savā konkursa pieteikumā raksta Anna.