Ja negribas klapēt karbonādes, smalkās strēmelēs griezt fileju un visādi citādi veltīt laiku sātīgās piedevas sagatavošanai, maltā gaļa ļoti labi noderēs sacepumu meistarošanā. Tikai izvēlies tīkamas piedevas – makaronus, kartupeļus, biezeni, sēnes, rīsus vai ko citu, un liec kārtu kārtām, un tad lai pārējo paveic cepeškrāsns.
Neaizmirsti virskārtu pārkaisīt ar labi kūstošu sieru, piemēram, Krievijas vai itāļu iecienīto mocarellu. Un pasniedzot pārkaisi katru porciju ar labu tiesu pavasara zaļumu.
Lai sātīgi un gardi!
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Sātīgs un garšīgs kartupeļu un maltās gaļas sacepums. Šo vakariņu maltīti pagatavot būs viegli – atliek vien salikt kārtās sastāvdaļas un ielikt cepeškrāsnī.
Viltotā lazanja – cukīni sacepums ar malto gaļu
Lazanja, kuru gluži nevar par tādu nodēvēt, jo klasiskās lazanjas plāksnes aizstātas ar plāni sagrieztām cukīni šķēlēm. Sātīga, garda un ļoti barojoša maltīte vakariņām.
Maltās gaļas sacepums, kad slinkums cept kotletes
Kuram gan negaršo kotletes? Mūsmājās tas ir ļoti iecienīts "komforta" ēdiens, ko novērtē gan pieaugušie, gan bērni. Izņemot mani, kam jāstāv pie plīts un jācep. Tādēļ nereti mēdzu meklēt citus variantus, kā pagatavot malto gaļu, saglabājot "kotlešu sajūtu". Šonedēļ mūsmājās tapa maltās gaļas sacepums, kura pamatā ir kotlešu masa, ko papildināju ar tomātiem un mocarellu.
Maltās gaļas, kartupeļu un tomātu sacepums
Maltās gaļas, kartupeļu un tomātu sacepums garšos gan lielajiem, gan mazajiem.
Šepards
Šepards - maltās gaļas un kartupeļu biezputras sacepums.
Liellopa maltās gaļas sacepums ar kartupeļu biezputru lauku stilā
Vienkārši un ātri pagatavojams sacepums, īpaši, ja maltās gaļas mērce un kartupeļu biezputra jau gatavas ledusskapī. Ja mērce noglabāta saldētavā, pa nakti izņem to atlaisties. Piedāvājam izmantot liellopu maltās gaļas mērci ar šampinjoniem, kuras recepti vari izlasīt šeit.
Sātīgs maltās gaļas sacepums ar kariju
Šis ir ļoti vienkārši pagatavojams un gards, bet nedaudz savādaks maltās gaļas sacepums, kā ierasts. Pēc šai līdzīgas receptes gaļas sacepumu gatavo Dienvidāfrikā, kur to sauc par "babotiju". Sacepumam īpašu garšu piešķir karija pulveris un citrona sula, bet olu kultenis to padara īpaši maigu, tādēļ tas noteikti garšos arī bērniem.
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums - 'Gana pīrāgs'
Gana pīrāgs jeb Shepherd's pie ir tradicionāls angļu ēdiens, kas tiek gatavots no maltās gaļas un kartupeļu biezeņa. Ja vēl ne reizi nav mēģināts, noteikti iesakām pagatavot šo sātīgo sacepumu! Šajā receptē tiek izmantota jēra gaļa, tomēr to var gatavot arī ar citu gaļu.
Rīsu un maltās gaļas sacepums cepeškrāsnī
Sātīgai pusdienu reizei - rīsu sacepums ar malto gaļu un siera un olu "cepuri".
Brokoļu un maltās gaļas sacepums pannā - ātrām vakariņām
Ja meklē recepti superātrām vakariņām un garšo brokoļi un fenhelis, izmēģini šo fikso recepti - brokoļu un maltās gaļas sacepums ar fenheļa sakni un lapu kāpostiem. 10 minūtes darba un maltīti jau var celt galdā!
Makaronu un maltās gaļas sacepums ar dārzeņiem
Kārtīgai pusdienu maltītei - makaroni ar dārzeņiem un malto gaļu.
Kartupeļu, maltās gaļas un kausētā siera sacepums
Sātīgai maltītei ikdienā vai svētkos – kartupeļu, maltās gaļas un kausētā siera sacepums.