Nebūt nav jādodas uz tuvāko Āzijas virtuves restorānu, lai nobaudītu sulīgā mērcē aplietu dārzeņus, kraukšķīgi apceptu gaļu salikumā ar garajām nūdelēm (noteikti pamēģini kaut reizi rīsu nūdeles), kas tā vien rosina rotaļīgāk notiesāt pelnītās vakariņas. Un tas nekas, ja mājās nav speciālā vokpanna! Derēs arī parastā, galvenais ir ievērot strauju apcepšanu piedevām.
Atsevišķā katliņā novāri nūdeles (bet uzmani, lai nepārvārās!), pannā apcep gaļu, sēnes, visdažādākos dārzeņus, pagatavo kārdinošu mērci no sojas, medus, apelsīnu sulas, pārber sezama sēkliņas, svaigos lociņus pikantumam, un restorāna cienīga maltīte nieka pārdesmit minūtēs jau gatava! Starp citu, ja vēlies būt oriģināls mērces pagatavošanā, aizlienē kādu no šīm versijām – saldāka, skābāka, pikantāka – katrs atradīs ko savai gaumei tīkamu. Un visai labi garšos arī bez nūdelēm, vien apcepti dārzeņi ar gaļu sulīgā mērcē.
Ja nu gadījumā nedēļa bijusi tik nogurdinoša, ka nav pat ierosmes, kādas sastāvdaļas izvēlēties, ''Tasty'' ar bagātīgo recepšu krājumu ir parūpējies, lai iepirkšanās maltītes tapšanai ritētu raitāk.
Lai garda dienas noslēdzošā maltīte!
Eksotiskais voks ar vistas gaļu un meloni
Voks nedaudz citādākā interpretācijā - ar saldiem melones gabaliņiem, kas lieliski sader ar sulīgi apcepto vistas gaļu, savukārt saldās zirņu pākstis piešķirs pavasarīgu kraukšķīgumu maltītei.
Saldskābais voks ar olu nūdelēm taizemiešu gaumē
Ātri pagatavojams saldskābais taizmeišu voks, ko vislabāk pasniegt ar olu nūdelēm.
Olu nūdeles ar cūkgaļu ķīniešu gaumē
Maiga fileja, sulīgi un kraukšķīgi dārzeņi, gardas nūdeles – ko vēl vairāk vajag sātīgai maltītei?
Jasmīnu rīsu un garneļu voks taizemiešu gaumē
Sātīga un sildoša maltīte, kas garšos pēc Taizemes. Apceptajām garnelēm un rīsiem asumu piešķirs sakapātais čili un ķiploks, bet Āzijas garšu – taizemiešu zivs mērce.
Ātrais vistas voks ar dārzeņiem
Bagātīgais vistas voks ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm - gards un ātri pagatavojams.
Vistas un dārzeņu voks ķīniešu gaumē
Dienās, kad negribas daudz laika pavadīt pie plīts maltītes pagatavošanai, bet samierināties ar sviestmaizi arī nav vēlēšanās, noder vieglas un ātri pagatavojamas ēdienu receptes, kas arī neprasa izmantot dārgas sastāvdaļas. Lūk, viens klasisks piemērs, kā no pāris sastāvdaļām pagatavot sātīgu, gardu un ne tik ikdienišķu maltīti.
'Wok' pannā pagatavota vista ar Indijas riekstiem un olu nūdelēm
Bagātīga garšu buķete veikli gatavojamā ēdienā – vista kusīs mutē, bet rieksti maltītei piešķirs patīkamu kraukšķīgumu. Šī noteikti kļūs par vienu no tavām mīļākajām receptēm, kas ir Āzijas virtuves iespaidota.
Vokpannā gatavotas olu nūdeles ar liellopa gaļu un koriandru
Vokpannā pagatavota maltīte ar nedaudz citādām piedevām, kā ierasts – sātīgumam šoreiz pievienotas liellopa steika strēmelītes. Gatavojot izvēlies tos dārzeņus, kas vislabāk garšo, nebaidoties eksperimentēt. Lieliska maltīte sanāks arī tad, ja pievienos kādu drusku ananasu gabaliņu.
Olu nūdeles ar šitake sēnēm un Āzijas kāpostu vokpannā
Āzijas virtuves klasika – vokpannā gatavots ēdiens. Šoreiz olu nūdelēm klāt liktas nedaudz apceptas šitake sēnes ar paša gatavotu saldi sāļo mērci. Asumiņam klāt ķiploki un sīpols, bet krāsai – Āzijas kāposts. Ja nu mājās nav vokpannas, droši var izmantot arī parasto, maltīte tāpat izdosies.
Vokpannā ceptas liellopa strēmelītes ar dārzeņiem un olu nūdelēm
Ļoti ātri pagatavojamas vakariņas vai pusdienas - vokpannā ceptas liellopa gaļas strēmelītes ar dārzeņiem un zemesriekstu sviestu, kas pasniegtas ar olu nūdelēm. Garšīgi!
Pikanti asās nūdeles malaiziešu gaumē
Ļoti ātrs, pikanti ass risinājums austrumnieciskām pusdienām vai vakariņām.
Rīsu nūdeles ar garnelēm un zirnīšiem
Nevienam nav noslēpums, ka man ļoti garšo garneles. Un es tās gatavoju bieži. Viens no iecienītākajiem pagatavošanas veidiem - vokpannā. Visbiežāk izvēlos rīsu nūdeles, jo tās ir "vieglākas", turklāt nesatur kviešu miltus un ir ļoti garšīgas.