Rabarberi ir viens no pirmajiem vitamīnu avotiem dārzā, kas nogatavojas jau maija vidū. Sulīgajos kātos ir daudz ābolskābes un citronskābes, tieši tāpēc rabarberi ir tik skābi. Tie ir arī veselīgi, jo satur 1/3 no cilvēkam nepieciešamās C vitamīna devas dienā, kā arī daudz kālija un kalcija, kas nepieciešami kauliem, kā arī nātriju, kas normalizē kuņģa darbību. Vairāk lasiet šeit.
Stādaudzētavas "Dimzas" pārstāvis Guntis Vītoliņš piekodina, ka rabarberu lapu lietošana uzturā gan nav ieteicama, jo tajās ir oksālskābe (skābeņskābe), tādēļ leknās lapas labāk izmantot tikai kā galvassegu karstās vasaras dienās vai kompasta materiālu augiem, kam nepieciešama skāba augsne.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit