grilēti lavaša rullīši ēdiens
Foto: Shutterstock
Šķēlēs sagrieztus lavaša rullīšus ir ierasts pasniegt kā auksto uzkodu, taču grilēti lavaša rullīši ir ģeniāls risinājums piknikam pie dabas krūts vai vasarīgai dārza ballītei. Rullīšus vari pagatavot jau iepriekš un pildīt ar teju visu, ko sirds kāro. Pāris minūtes no katras puses uzsildīti uz grila, rullīši kļūs vēl gardāki, it īpaši, ja viena no pildījuma sastāvdaļām būs siers.

Pirms lavaša (vari izmantot arī tortiljas plāksnes) pildīšanas, apsmidzini to ar ūdeni vai ar mitru plaukstu viegli saslapini – šādi lavašs būs elastīgāks un rullējot neplīsīs. Vari pirms rullēšanas iezied lavašu ar kādu mērcīti vai kausēto sieru.

Lavaša pildīšanai vari izmantot gan dažāda veida gaļu (kūpinātu šķiņķi, desas šķēles, apceptas vistas filejas, cūkgaļas vai liellopa gaļas strēmelītes, šķēlītēs sagrieztas vakardienas kotletes, karbonādes vai cepeti, žāvētas vistas šķēles, ceptus šašlikus vai kebabus u.c.), gan jūras veltes (apceptas garneles, marinētas mīdijas, fritētus kalmāru gredzenus u.c.), gan dažādas zivis (kūpinātu, tvaicētu vai mazsālītu lasi, mencas kotletītes, fritētus zivju "pirkstiņus" u.c.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!