vistas salāti
Foto: Shutterstock
Doma par salātiem vakariņās daudziem neraisa sajūsmu – tikai tāpēc, ka šķiet, ar tiem jau neizdosies piesiet dūšu, tomēr velti tā domāt! Ja grauzīsi salātlapas vien, tad, protams, sāta sajūta neradīsies, bet papildināti ar sulīgi apceptu vistas fileju, tie labi pabaros pat pārliecinātākos salātu skeptiķus.

Ja gribas ko vieglu, bet tajā pašā laikā gana sātīgu, lai pēc dažām stundām roka nestieptos pēc sviestmaizēm vai našķiem, salāti ar vistu pārliecinoši pildīs savu misiju. Apcep uz pannas fileju zeltaini brūnu, iemarinē to iepriekš un izcep cepeškrāsnī, izmanto jau kūpinātu vistas krūtiņu vai pagatavo pavisam veselīgu versiju ar vārītu vai tvaicētu vistu, un salāti iegūs pavisam citu vērtību!

Vistai ļoti labi piestāv dažādi augļi – vīnogas, mango, āboli, ananāsi – un pat ogas, tādēļ nebaidies no eksperimentiem un izmēģini ko jaunu. Bet, ja esi sailgojies pēc klasiskām vērtībām, Cēzara salāti dienas izskaņā neliks vilties. Tā kā vistas gaļa ir ļoti ātri pagatavojama, vakariņu tapināšana neprasīs daudz laika, papildu sātīgumam pievieno salātiem kuskusu, bulguru, grūbas, makaronus vai ko citu, bet salātu mērces izvēlē ļaujies fantāzijai – derēs gan krēmīgās mērces, gan uz eļļas bāzes gatavotās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!